Wüykü horoskop z doby tibetských mnichů na březen: Pavouci se naučí dělat si legraci sami ze sebe, Štíři se podělí o svůj majetek

Wüykü horoskop z doby tibetských mnichů na březen: Pavouci se naučí dělat si legraci sami ze sebe, Štíři se podělí o svůj majetek
Buddha a jeho následovníci nás i dnes mohou mnohému naučit. Mimo jiné tomu, jak čelit problémům a jak se chovat k ostatním, abychom počet nedorozumění srazili na minimum. Co vás čeká podle horoskopu z doby tibetských mnichů v březnu, co na sobě můžete změnit a jaká meditace vám pomůže zůstat klidnými?

Buddhismus nás i dnes učí velmi důležitou věc. Neustále se měnit. Podle Buddhova učení je změna to jediné, co nám pomáhá růst. Je zapotřebí, abychom žili spokojenější život a také abychom ostatní činili šťastné. Také skromnost je velmi důležitá, jsme stejní jako jiní lidé, rostliny i zvířata. Vznikli jsme, ale jednou zanikneme a náš majetek nám bude k ničemu. Co se vám stane podle wüykü horoskopu v březnu?

Pavouk (leden – březen)

Ne všechno vám vyjde podle plánu, přestože si pomůžete tolika dobrými skutky. Naštěstí smysl pro humor vás neopustí. Než vysmívat se ostatním lidem se vám více vyplatí udělat terčem posměchu sami sebe. Nemusí se vám to líbit, ale brzy zjistíte, že udělat si legraci sami ze sebe je dost účinný lék, který vám nikdy nedojde. Změníte tím svůj pohled na život, vaše problémy se zmenší a začnete si uvědomovat, že stejně jako kdokoli jiný, i vy máte problémy, které nejsou neřešitelné.

Změna, kterou můžete udělat: Dovolit mysli uchovávat si pozitivní myšlenky a vypouštět ty negativní, přestože se vám momentálně nedaří, je ten největší dar, který poskytuje spoustu výhod nejen tento měsíc, ale do konce vašeho života. Nehledě na to, co se vám stane, vždy si řekněte, že se nemáte tak špatně.

Vhodná meditace: Meditace všímavosti má i další výhody než pouze to, že poznáte, kdy se někdo jiný má špatně nebo co pro sebe můžete udělat, abyste se měli lépe než nyní. Dojde k propojení mezi vámi a dalšími lidmi. Uvědomíte si, jaké přesně děláte chyby, a najdete vhodné řešení.

Uchovávejte si jen pozitivní myšlenky a naopak vypouštějte ty negativní
Uchovávejte si jen pozitivní myšlenky a naopak vypouštějte ty negativní | Zdroj: ridofranz / Depositphotos

Mravenec (duben – červen)

Stres, obavy a neplánované události se zapříčiní o to, abyste se necítili zcela šťastní. Vy proti tomu budete bojovat, což se vám nakonec povede. Vždy, když pocítíte smutek, začnete dělat dobré skutky, které vám silně zlepší náladu. Dosáhnout pocitu štěstí je jednoduché, když neztratíte svou schopnost vymýšlet stále nové a nové možnosti, jak se z tohoto nežádoucího stavu dostat, a nyní si to plně uvědomíte. Pláč ve vašem životě nebude mít místo. Když se budete cítit osamělí, zajdete někam, kde si můžete s někým popovídat.

Změna, kterou můžete udělat: Mluva, která škodí ostatním lidem, například pomluvy či vysmívání se bezdůvodně jen proto, abyste se vy cítili lépe, je třeba potlačit a vůbec se jich nedopustit, přestože váš záměr k tomuto činu může být pobavení vašich přátel. Vžijte se do situace člověka, kterého takto pošpiňujete. Vadilo by vám, kdyby se tak někdo choval vůči vám? Pokud ano, jednoduše to nedělejte.

Vhodná meditace: Meditace Mettá, během níž se posadíte jako v případě běžné meditace a přejete celému světu zdraví, štěstí a spokojenost (včetně lidí, které nemáte rádi), podporuje touhu po odpuštění, což značně zlepší celý váš život.

Štír (červenec - září)

Uvědomíte si, že ne vše se dá vyřešit penězi. Proto vezmete osud do svých rukou a vyřešíte ho jako nemovití lidé – slovy, popřípadě činy a dobrými skutky, které vám zajistí větší reputaci. Také popřemýšlíte nad návštěvou charity či dětského domova. Budete chtít dělat radost co nejvíce lidem tím, že jim předáte předměty, které vy sami již nevyužijete. Potěší vás, že i tyto pro vás zbytečné cetky ještě někdo využije a že vykouzlí úsměv na tváři nejednoho člověka. Hned začnete mít mnohem lepší pocit sami ze sebe.

Změna, kterou můžete udělat: Potkáte-li bezdomovce, který zřejmě nebere žádné drogy a potřebuje peníze na jídlo, dejte mu nějaké drobné či mu jídlo sami kupte. Tím přispějete k růstu vaší dobré karmy.

Vhodná meditace: Meditace pozorování dechu není nic jiného než všímání si, kudy proudí vzduch, který vdechujete a vydechujete. Na první pohled možná maličkost, ale je to skvělý způsob, jak se uklidnit, procházíte-li stresovou událostí.

Želva (říjen - prosinec)

Zásadní chyba, kterou budete dělat celý měsíc, je závist. Příliš se budete ohlížet po ostatních a přát jim jen to nejhorší, protože mají lepší věc než vy sami. Vaším úkolem je naučit se mít rádi sami sebe. Jakmile se v této aktivitě začnete zlepšovat, budete šťastnější. Uvědomíte si, že toho k životu nepotřebujete mnoho, a že lidé, kteří si sedí na penězích, přichází o ty nejkrásnější chvíle. Budete mít nutkání se o tento poznatek dělit se všemi ve vašem okolí. Zpomalte, ne každého toto zajímá. Ještě nepřišel čas, aby si to uvědomili.

Změna, kterou můžete udělat: Vnímejte více svůj pokrok, který uděláte, abyste zlepšili celý svět, než to, jakým způsobem se jiní lidé vyjadřují nebo jak se chovají. Váš jediný soupeř by mělo být vaše současné já, které se chystáte změnit.

Vhodná meditace: Meditace, během níž se věnujete své velkorysosti, pro vás bude velmi přínosná. Zjistíte, co nepotřebujete, a zbavíte se toho. To platí nejen o majetku, ale také o vlídných slovech, která nyní zůstávají ve vaší mysli zcela uvězněná, kvůli čemuž zůstávají nevyužitá a nepřinášejí nikomu radost.

Zdroj článku:
  • Autorský text