Kým jste podle Indického horoskopu?

Kým jste podle Indického horoskopu?
Jistě už máte zmapováno, jakým znamením jste v klasickém horoskopu. Jaké znamení pro Vás ale přichystala indická astrologie? Určí nejen Vaše znamení, ale řekne Vám mnohé o Vašich světlých i stinných stránkách, ukáže Vám aspekty života, které byste sami jednoduše neodkryli.

Systém starý 5000 let

Indická astrologie se považuje za nejstarší astrologický systém na světě. V literatuře ji můžeme nalézt také pod názvy védská či siderická astrologie. Její počátky se datují před 5000 lety a od té doby je průvodcem lidí při hledání jejich cesty, duchovního smyslu a pomáhá jim objevit směr, kterým se mohou vydat. Indové byli přesvědčeni o víře, že hvězdná znamení mají vliv na celý náš život, včetně charakteru, našich postojů a nadání. V počátcích byla védská astrologie používána k určování termínů důležitých rituálů. Postupem času se stále více přizpůsobovala tomu, že lidé chtěli porozumět svému vlastnímu osudu.

Princip indického horoskopu

Zajímavým rozdílem je, že klasický horoskop více hovoří o psychologické charakteristice člověka, kdežto indický horoskop se snaží poskytnout vzhled do životní cesty člověka, pomoci lépe porozumět našim vztahům, odhalit naše životní dary a výzvy. V indické astrologii je také definováno 12 měsíčních znamení:

  • Mesha (21. března – 20. dubna) – lidé narození v tomto znamení mají přirozenou vnitřní sílu, pevnou vůli, jsou dobrodružné povahy a jejich rozhodnutí je vždy pevné, vrhají se po hlavě do čehokoli, co má v jejich očích smysl.
  • Vrishabva  (21. dubna – 21. května) – osoby klidné povahy, kteří nemají rádi velké změny, naslouchají své intuici, která je vede životem, jsou obdivovateli přírody. Když se pro něco rozhodnou, tak to opravdu uskuteční.        
  • Mithuna (22. května – 21. června) – lidé, jejichž život je postaven na vztazích, vzájemné blízkosti s ostatními lidmi, nechtějí být sami, a proto se často uchylují k nevhodným vztahům. Jsou zvědaví a jejich život je o neustálých otázkách.
  • Karkata (22. června – 22. července) – sebevědomí těchto lidí je nízké, jsou neustále pohlcování svými strachy, tomuto znamení prospívá blízká osoba, která se ho snaží vést.
  • Sinha (23. července – 22. srpna) – radostná, svobodomyslná a dobrodružná povaha, která není ráda svazována pravidly, což sebou nese pozitivní, ale bohužel i negativní reakce okolí.
  • Kanya (23. srpna – 22. září) – člověk, který má naopak rád pravidla, jistoty, pevné vztahy a jakékoli vybočení z nastavených zvyklostí bývá problémem. Někdy jsou tito lidé tak odhodlaní plnit stanovený řád, že si zapomínají život užívat.
  • Tulá (23. září – 23. říjen) – tito lidé mají velmi rádi rovnovážný stav, a to ve všech aspektech života a jakékoli vychýlení z této rovnováhy jim ubírá energii, nemají rádi zmatek a nedorozumění.
  • Vrischika (24. říjen – 22. listopad) – pro tyto osoby je stereotyp přímo nepřípustný, vyžadují neustále změny a novinky. Může být poněkud náročné pro okolí, s tímto znamením udržet tempo.
  • Dhanus (23. listopad – 21. prosinec) – s těmito lidmi se rozhodně nudit nebudete, jsou plni nápadů a jsou tak trošku nevyzpytatelní, jsou zmítáni svými emocemi a často se v nich sami neumí vyznat.
  • Makara (22. prosinec – 20. leden) – lidé tvořiví, převážně úspěšní v tom, co si usmyslí, jdou trpělivě za svým cílem. Jsou velmi opatrní na svoji svobodu, a proto je někdy těžké s nimi navázat vztah.
  • Kumbha (21. leden – 20. únor) – těmto lidem rozhodně nechybí inteligence, schopnost plnit své cíle bez ohledu na okolní svět, jsou inspirující i inspirativní.
  • Mína (21. únor – 20. březen) – znamení, typické pro člověka, který je velmi emotivní a často je zmítán mezi svými pozitivními i negativními myšlenkami. Pokud je však dokáže ovládnout, bude pánem svého života.

Zdroj: