Velký jarní horoskop: Příroda se probouzí a vaše znamení s ní

Velký jarní horoskop: Příroda se probouzí a vaše znamení s ní
Zajímá Vás, jak se s příchodem jara zamíchají karty vašeho osudu v závislosti na tom, v jakém znamení jste se narodili? Čtěte dále a dozvíte si, co Vás podle hvězd v nadcházejících měsících čeká.

První jarní den vždy značí vládu období Berana. U nás se k tomuto dni navíc váže také jarní rovnodennost. Životní energie a elán, který jste si po celou zimu poctivě střádali ve svém nitru, začne pociťovat touhu drát se ven. Jak jej tedy hodláte využít právě Vy? Pokud si nevíte rady, možná Vám v rozhodování pomůže tento velký jarní horoskop.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Je čas zaměřit se na ty věci a lidi, které skutečně milujete. V tomto ohledu je možná vhodné upravit svá očekávání, pokud jsou příliš nereálná. Během jara musíte ustavičně vyvíjet nějakou snahu posouvat se životem dál, což může být mnohdy náročné. Během březnového novoluní se však vaše sny začnou postupně zhmotňovat, a 6. dubna vám úplněk dopřeje kýžený oddech.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Venuše Vás v období od 16. března do 11. dubna bude vybízet k lásce a harmonii ve všech oblastech vašeho života. Otevřete své srdce, abyste z tohoto kouzla vytěžili maximum. Od 16. května pak do vašeho biorytmu významným způsobem zasáhne Jupiter. Musíte se připravit na razantní změny, jejichž důsledky se promítnou do zbytku roku 2023. Naštěstí se tento cyklus opakuje jen jednou za 12 let, a navíc vás tato životní fáze může motivovat k významným změnám či rozhodnutím.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Saturn a Pluto vám budou klást doslova klacky pod nohy. Život se Vám bude místy zdát jako nezvladatelný a občas Vám přijde, že se Vám věci doslova hroutí pod rukama. Pluto však na konci března začne působit i pozitivně, a Vy tak budete mít chuť znovu vybudovat to, o co jste možná v minulosti přišli. V průběhu dubna se pak dočkáte kariérního růstu, květen pro Vás bude naopak měsícem lásky a milostných vztahů.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Posledních několik let se pro Vás neslo v duchu nekončícího cyklu zrození, transformace a zániku. Z tohoto kruhu byste se však měli začít dostávat právě během tohoto jara. Koncem března Vás navíc zasáhne příval sexuality a chtíče, který lze přisuzovat vlivu Marsu. Vášeň ve vás bude pulzovat až do konce května, a pokud se Vám podaří vyřešit problémy v práci, může setrvat i do letních měsíců. Buďte odvážní a jděte za tím, co chcete.

Váhy poznají nové lidi, kteří v jejich životě nechají nesmazatelnou stopu
Váhy poznají nové lidi, kteří v jejich životě nechají nesmazatelnou stopu | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Navzdory vašemu všudypřítomné lví sebejistotě jste se během zimy cítili tak trochu mimo svou komfortní zónu. Březen však pro Vás bude symbolizovat návrat do starých a zaběhnutých kolejí. Zaměřte se na záležitosti osobního života a lásky s novým pohledem, a zauvažujte také o trvalých změnách v tomto směru.  Zhruba od poloviny dubna se dočkáte dávky vitality, která Vás motivuje k dalším úspěchům, a to nejen v kariéře.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Začátek jara pro Vás bude ideální příležitostí ke karmické očistě. Využijte této příležitosti a vytvořte si nové životní postoje, které promítnete do vztahů i kariéry. V tomto ročním období by u Vás neměl převažovat strach. Ačkoliv se mohou některé věci zdát jako náročné, oprostíte-li se od obav, zvládnete je s grácií. Psychicky se připravte na léto, které pro vás bude obdobím nadcházejících změn.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Doposud jste tvrdě pracovali, a výsledky vaší snahy se na jaře konečně začnou promítat do vašeho života. Poznáte nové lidi, kteří ve Vás zanechají nesmazatelnou stopu. V průběhu května budete díky Jupiteru cítit znatelný pokrok ve vašem vlastním seberozvoji, a do vašeho života se tak vlije konečně spokojenost.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Je načase smířit se konečně s minulostí a oprostit se od závaží, které jste si až doteď vlekli s sebou. Jakmile se jich zbavíte, zjistíte, že se před vámi prakticky zhmotňuje nová životní láska. V průběhu jara také zapracujte na vašem duševním spojení s vesmírem a vytěsněte vše, co by mělo vaší spirituální části osobnosti bránit se posunout dál.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

V minulém roce jste si prošli řadou změn. Ačkoliv mohla být řada z nich pozitivní, cítíte se již vysíleni neustálými vzestupy a pády, a právě na jaře se dočkáte přesunu do období klidu. Jakmile se vaše mysl dosáhne dlouho očekávaného odpočinku, začnete přemýšlet o některých důležitých rozhodnutích – možná je na obzoru dokonce svatba?

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pluto bude ve vašem životě zejména začátkem jara doslova bořit nefunkční systémy a vybízet vás k přestavbě svého života na pevnějších základech. Pro některé z vás to může být náročné období, avšak radikální změny jsou někdy zkrátka potřeba. Od 23. března se z vlivu Pluta vymaníte, a budete si užívat plody vaší práce. Čeká Vás také neočekávaná svoboda, kterou však ve finále jen a jen uvítáte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Během jara se snažte dát prostor víře a lásce před zbytečnými obavami. Následující měsíce můžete klidně brát jako čas pro odpočinek od překážek, kterým jste doposud čelili. Měly své místo a důvod, a pokud si najdete čas na zamyšlení, uvidíte, jak daleko vám pomohly dojít. Nikdy však není dobré usnout na vavřínech, a proto se neustále snažte soustředit na to, co vám toto období může dát.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Můžete se těšit na období hlubokého odhodlání k lásce, životu a poznání spirituální stránky vaší duše. Očekává se, že si nastavíte poměrně vysoké cíle, které budou vaší motivací k zaměření vaší energie do správných oblastí života a na správné lidi. Naučte se prosazovat své hranice a zaměřte se na utužování současných vztahů, které budou moci díky vlivu Saturnu vytrvat po mnoho let.

Zdroje článku: