Jak správně vybrat sérum vitamínu C. Poradíme vám

Jak správně vybrat sérum vitamínu C. Poradíme vám
Séra vitamínu C se v poslední době stávají běžnou součástí péče o pleť. A není se čemu divit. Vitamín C je považován za antioxidant a napomáhá s téměř všemi neduhy, kterými pleť trpí. Ne všechna séra jsou však stejná.

Vzhledem k obrovskému množství dostupných produktů může nalezení nejlepšího séra vitamínu C připomínat hledání jehly v kupce sena. Proto jsme pro vás připravili hlavní body, na které byste se při nákupu měli zaměřit.

Proč je vitamín C tak důležitý?

  • Eliminuje nadměrnou pigmentaci,

  • bojuje proti stárnutí pokožky,

  • chrání pleť před UV paprsky,

  • je skvělý antioxidant,

  • zpevňuje a sjednocuje barevný odstín pleti.

Nejdříve si všimněte obalu

Séra vitamínu C se vyrábí v různých balení, od kapátek až po pleťové vody. Vitamín C je křehká složka, která se na světle a vzduchu začne rozkládat. Při výběru se ujistěte, že sérum se nachází v takovém obalu, které ho před vzduchem a světlem chrání. Také existují i různé formy vitamínu C, proto zkontrolujte, zda vaše produkty obsahují nejstabilnější a nejčistší verzi – kyselina askorbová nebo kyselina L-askorbová.

Podle typu pleti

Výběr omezte i podle toho, jaký typ pleti máte. Jestliže máte mastnou pleť, volte spíše séra s lehčí recepturou – ideální jsou séra rozpustná ve vodě. V tomto případě je vhodné se poradit s odborníkem, který vám typ pleti a vhodné sérum určí.

Co znamenají procenta?

Víte, co znamenají procenta, jež jsou uvedena na etiketě? Jedná se o koncentraci vitamínu C, ta se může pohybovat od 5 % do 30 %. Jistě, může být matoucí vědět, jaké procento je nejvhodnější. Jestliže si nevíte rady, nic nezkazíte, pokud si vyberete sérum s 10% koncentrací. I v tomto případě výběr závisí na typu pleti. Pro citlivou pokožku začněte s nižší úrovní, abyste se vyhnuli podráždění.

Rada na závěr

Důležitým krokem je také to, jak správně sérum aplikovat. Pleť by měla být dokonale vyčištěná, až poté můžete sérum na pleť nanést. Aby se stihlo do pokožky vstřebat, vyčkejte alespoň jednu minutu. Pak přejděte k dalšímu kroku v péči o pleť.

Mějte zase krásnou pleť.

 

Zdroj: FTV Prima

 

Zdroj článku:
  • Autorský text