Je to definitivní, od pátku opět přejdeme na 4. stupeň PSA

Je to definitivní, od pátku opět přejdeme na 4. stupeň PSA
Spekulace se potvrdily, zase se musíme připravit na zpřísnění opatření. Připomeňme si, co všechno přechod do 4. stupně znamená pro náš běžný život a jakými pravidly se opět budeme muset řídit.

Obchody a ostatní služby

Ačkoli přecházíme na kritičtější stupeň, všechny obchody zůstanou nadále otevřené. Stále platí pravidlo jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních, nošení roušek a dodržování rozestupů. Na nákup budeme moci vyrazit i v neděli, zavřeno bude pouze přes Vánoční svátky, včetně Štědrého dne. 

Zavírat nebudou ani služby jako kadeřnictví, kosmetické salóny nebo solária, nesmí však být součástí objektu, který je uzavřen, jako třeba bazény, wellness centra apod.

Co se týká vánočního sortimentu, prodej stromků a kaprů je možný. Na venkovních trzích se smí prodávat potraviny, nesmí se však konzumovat na místě.

Uzavřeny budou veškerá fitness a wellness centra a bazény.

Omezení pohybu osob

Bude zakázáno shromažďování více než šesti osob jak ve vnitřních, tak ve vnějších prostorech.

Od 23:00 do 5:00 bude zákaz nočního vycházení, pokud to není za nezbytně nutným účelem. V této době nesmí mít otevřeno ani obchody, ani výdejní okénka restaurací.

Stravovací a ubytovací zařízení

Restaurace a podobné provozovny budou muset mít zavřeno, fungovat budou opět pouze rozvozy a výdejní okénka. Z okének se však nově nemohou prodávat alkoholické nápoje určené k okamžité konzumaci.

Kultura

Muzea, galerie i knihovny se opět uzavřou. Nepodíváme se ani do zoologických, nebo botanických zahrad.

Životní události a návštěvy sociálních zařízení

Na svatbách a pohřbech může být nově přítomno pouze 20 osob. 

Co se ale nezmění, je možnost návštěv v sociálních zařízeních. Návštěvníci však musí mít respirátor a negativní test.