Trpíte depresemi? Zapomeňte na prášky a běžte za zvířaty

Trpíte depresemi? Zapomeňte na prášky a běžte za zvířaty
Zatočte s depresemi přírodní cestou. Nejlepší antidepresivum není ta chemie, kterou polykáte, ale péče o zvířata. Zvíře dokáže pomoci s mnoha životními situacemi, jelikož má skvělý vliv nejenom na psychiku, ale také na zdraví a celkovou spokojenost.

Už pouhý pohled na zvířátko dokáže pomoci a pozitivně stimulovat psychické centrum v mozku. Pokud máte možnost zvíře pohladit, dokonale se tím uvolníte a upravíte si tlak. Pokud jste na depresi sami, máte také větší sklon k infarktu myokardu.

Nedovolte své depresi, aby vás pohltila

Všichni znáte ten klasický obrázek – starší pár a pes či kočka, případě obojí. Je to jednoduše proto, že domácí zvířátko dokáže nahradit to prázdno doma, když vám odejdou děti a po tolika letech se najednou ocitnete sami. To je ten moment, kdy začínají lidé propadat depresím. Zvládejte zase své každodenní povinnosti s novým pomocníkem!

Zvířata a děti

Dalším skvělým pomocníkem s depresí je samozřejmě dětský smích. Nejenom, že jim ho zvířátko na tvář přičaruje a vám se rozleje teplo u srdíčka, ale má to i další výhody. Děti, které vyrůstají s domácími mazlíčky mají menší problém se zařazením do kolektivu a jsou také více psychicky odolní. Zlepšete kvalitu života svých dětí a pořiďte jim nejen nejlepšího kamaráda, ale hlavně také i důvěrníka, na kterého se mohou ve všech případech naprosto spolehnout.

Terapie se zvířaty

Dávno, dávno již tomu, kdy se začala při různých terapiích využívat zvířecí síla. A to úplně pro všechny, nehledě na jejich aktuální stáří, mentální či psychickou stabilitu. Terapeutický pes sklízí nemalé úspěchy na poli pomoci při zdlouhavých léčebných procedurách či zpestření osamělého života seniorů v domovech důchodců.

Nejlepším a prvním krokem, který můžete proti své depresi podniknout je ten, že vyrazíte do psího útulku a uděláte radost nejenom sobě, ale také té němé tváři, která se vám určitě několikanásobně odvděčí.