Trojice nejulítlejších diet na světě aneb tohle už snad nemohou myslet ani vážně

Trojice nejulítlejších diet na světě aneb tohle už snad nemohou myslet ani vážně
Štíhlé tělo by chtěl asi úplně každý, jenže bez hlídání si, co jíme, nebo sportu, ho příroda nadělila jen málokomu z nás. Pak nezbývá než zkoušet držet diety nebo se trápit v posilovně. A to druhé, co si budeme nalhávat, není úplně všem po chuti.

Proto existují vskutku zvláštní diety, které slibují rychlý úbytek na váze bez nutnosti sedření se z kůže v posilovně. Ovšem samotné zázračné diety jsou mnohdy úplně mimo naše chápání.

Představte si, že jíte!

Říká se jí dýchací dieta – a je to opravdu extrém. Říká se, že nejlepší dietou je nejíst! No a o tom právě dýchací dieta je. V podstatě se nejí vůbec žádné jídlo, ale je dovoleno si to alespoň představovat. Takže si člověk může nachystat krásně prostřenou tabuli, usedne ke stolu, ale pouze k prázdnému talíři – a to, že jí, bude ve skutečnosti jen předstírat. Nepochybujeme o tom, že to funguje, ale dlouho to člověk určitě nevydrží.

Napojte se na vesmír!

Říká se jim breathariáni – a tito lidé věří, že není potřeba vůbec nic jíst – a stačí pouze pít vodu. A potřebnou energii, tu si přece vezmete z vesmíru. Breathariáni žijí tak jen z vody, sluneční energie a vzduchu. Je to dieta docela podobná té dýchací, jen s tím rozdílem, že nemusíte nic předstírat, protože věříte, že jíst nepotřebujete. Breatharianismus vychází z Ájurvédy, tedy tradičního indického lékařství. Lidé, kteří tomu věří, by pak měli být schopni skutečně vyžít pouze ze slunečního záření a vesmírné energie.

Ani jednu z těchto bizardních diet raději nikdy nezkoušejte, možná byste zhubli, ale také si poškodili zdraví.

Zapalte si!

Ve dvacátých letech minulého století ji dokonce předepisovali i lékaři, dnes by už každému takovému lékaři asi odebrali i diplom. Cigaretová dieta totiž spočívala v tom, že pokud se člověk náhodou chtěl najíst, měl si raději okamžitě zapálit cigaretu a bylo po chuti i hladu. Tabákové společnosti měly v té době ale skutečné žně, protože lidé cigaretovou dietu velmi rádi zkoušeli.

Zdroj: Gorynvd / Shutterstock