Nejvíce městští lidé zvěrokruhu, které do přírody jen tak nevylákáte. Najdete se mezi nimi?

Nejvíce městští lidé zvěrokruhu, které do přírody jen tak nevylákáte. Najdete se mezi nimi?
Ne každý je s přírodou v souznění a má pro ni pochopení. Najdou se totiž i tací, kteří dávají přednost městu před zelení a do přírody se jim chce vyrazit opravdu jen málokdy. Vliv na to má samozřejmě i astrologie. Jaká tři znamení tedy patří spíše do města?

Blíženci

Blížencům to s přírodou moc neladí, ačkoli se o to úporně snaží. Kupují si květiny a rostliny, protože se jim jako ozdoby do bytu líbí. Doufají, že se o ně zvládnou postarat, ale většinou na ně po čase zapomenou a přestanou je zalévat.

Neradi totiž za něco nesou odpovědnost a nejradši by byli, kdyby se o sebe jejich rostliny postaraly samy nebo aby se zalévaly automaticky. Po chvíli je tedy jejich poblouznění přírodou omrzí a jejich byt je zase bez špetky zeleně.

Nekončí to ale u jejich zahradnických schopností. Příroda prostě není úplně pro ně. Dlouhé rozjímání o samotě? Vychutnávání krásných pohledů? To Blížencům nezní tak lákavě jako hlasité večírky se zajímavými lidmi nebo drbací večer s kamarády.

K radosti potřebují společnost, ne klid. Navíc zbožňují komunikaci, chaos a tep města. Ve městě se pořád něco děje a mohou neustále potkávat nové lidi nebo se setkávat se starými známými. Bez společenských akcí se zkrátka neobejdou – a ty se v přírodě tak často nepořádají.

Potřebují být zkrátka ve středu dění, mít o všem přehled a nasytit tak svou zvědavost. Navíc nevydrží dlouho sami a představa snění a bloumání uprostřed lesa s krásnými výhledy, která okouzluje hlavně zemská a vzdušná znamení, jim přináší spíše úzkost. Tak dlouho o samotě jen se stromy, brouky a ptáky? Ani náhodou. To si raději najdou nejbližší klub a okamžitě se tam vydají.

Lev

Pokud je někdo doslova městským člověkem, potom to jsou Lvi. Města, jejich atmosféru, příležitosti, možnosti a davy lidí na každém rohu prostě zbožňují. Ve velkoměstě se cítí ve své kůži a procházky rušnými ulicemi jim připadají jako chůze po červeném koberci ve světle reflektorů.

Energie města je prostě nabíjí, inspiruje a připomíná jim, že všechno je možné. Ve městě si mohou plnit své ambiciózní cíle a zdánlivě nesplnitelné sny.

Žádané pozornosti se také dočkají spíše v ulicích města a přeplněných kavárnách než v tichém lese mezi stromy a houbami. Ke štěstí prostě potřebují lidi, společenské akce a kulturu, což jim nejlépe nabídne právě rušný život ve velkoměstě.

Beran

Protože jsou Berani opravdu aktivní a milují adrenalin, do přírody se vydají spíše za venkovním sportem než klidem a příjemnou atmosférou. Mají rádi zajímavé sporty a umí si užít dovolenou na lyžích nebo na surfu. Bez těchto aktivit, kterými se zabaví, je příroda ale sama o sobě neláká. K oddychu a přemýšlení používají spíše sport nebo svou oblíbenou aktivitu než bloumavé procházky v přírodě.

Důvodem pro to je také to, že tempo přírody je na ně moc pomalé. Berani jsou energičtí, aktivní, impulzivní a jejich myšlenky jedou na plnou rychlost. Přírodě oproti tomu trvá několik měsíců než promění semínko v rostlinu. To Berani nemohou vydržet. Vždyť už za pár hodin zapomenou, že vůbec nějaké semínko zaseli. S přírodou si tedy neumí vytvořit moc silné pouto.

Mají sice rádi zvířata, ale kvůli své proměnlivosti a střídání všemožných koníčků a zálib se neumí moc dlouho soustředit jen na sebe a vychutnávat si své okolí. Raději si tedy půjdou zacvičit nebo odepíšou na všechny pracovní maily. Odpočívat můžou později. Pokud jim na to ale vůbec zbyde čas.

Zdroje článku: