Jaká postava ze Stranger Things jste podle svého znamení? Možná vás to překvapí

Jaká postava ze Stranger Things jste podle svého znamení? Možná vás to překvapí
V populárním seriálu Stranger Things, který je milovaný po celém světě, se různorodých postav objevuje více než dost. Každá z nich má své jedinečné vlastnosti, kterými vyniká z davu. Právě díky nim se mohou přirovnávat k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Která z postav se nejvíce podobá tomu vašemu?

Beran - Max Mayfield

Max je sebevědomá, odvážná a ráda se rozhoduje sama za sebe. A přesně takoví jsou energičtí Berani. Právě vlastnosti tohoto znamení jí pomohly získat si obdiv Dustina a Lucase a dostat se do jejich party, přestože se do Hawkins přestěhovala až v druhé sérii.

Ničeho se nebojí a nezalekne se děsivých záhad, ani samotného Vecny, který nahání hrůzu jen od pohledu. Pro své přátele klidně riskuje život a pro jejich záchranu bezmyšlenkovitě skáče po hlavě i do nebezpečných akcí. Umí být také urážlivá a odtažitá, ale ti, co ji znají, ji milují i s jejími zábavnými urážkami. Nebo možná právě díky nim.

Býk - Steve Harrington

Steve se na první pohled nezdá jako představitel tohoto zemského znamení, ale má s ním až překvapivě mnoho společného. Zajímá se totiž o svůj vzhled, majetek a sociální status, a právě na tyto povrchní hodnoty jsou Býci často hákliví.

Přestože se na okolí snaží působit jako frajer, ve skutečnosti mu jistotu a pocit bezpečí přináší jen pár blízkých přátel. Navíc je vůči nim velmi ochranářský a loajální, i když se snaží předstírat, jak moc ho otravují. Jeho snem je najít pravou lásku, založit rodinu a žít spokojený život, což se naprosto shoduje s Býčí touhou po jistotě a zabezpečení.

Blíženci - Robin Buckley

Pokud v tomto seznamu na někoho jeho znamení sedí nejvíc, je to rozhodně Robin. Objevila se sice až ve třetí sérii, ale kdo by si tu její upovídanost a nemotornost okamžitě nezamiloval? Blíženci umí druhé zaujmout tím, co znají a umí a přesně tak si ze začátku získala pozornost Stevea a Dustina.

Blíženci navíc vynikají v komunikaci, což Robin dokazuje nejen svým neustálým povídáním, ale také talentem na jazyky, díky kterému rozluštila tajný ruský kód. Je také zvídavá, inteligentní a zábavná, což přesně vystihuje neposedné Blížence.

Rak - Joyce Byers

Raci jsou velmi citliví, milují svou rodinu a obětovali by pro ni klidně i sami sebe. Přesně taková je Joyce, která by pro své děti a jejich bezpečí udělala cokoliv. Podobně ochranářská je také ke svým blízkým přátelům, pro které se nebojí tvrdě bojovat, i když její plán zrovna nevypadá nadějně.

Je sice citlivá a prožívá své emoce velice intenzivně, jako při hledání Willa, kdy nechtěla přestat s pátráním, ale také se za sebe umí postavit, což jako svobodná matka dokazuje neustále. Navíc je opravdu přívětivá a chápavá, takže se u ní každý cítí vítaný, ať už jde o Willovy kamarády nebo Eleven, kterou do své rodiny přijala jako svou vlastní.

Lev - Lucas Sinclair

Přestože se Lucas nezdá tak chvástavý a společenský jako většina Lvů, rozhodně v sobě má jejich cílevědomost a sebevědomí. Má obrovské srdce, které ale vidí jen ti nejbližší, pro které by udělal skutečně cokoliv.

Navíc je vtipný a má charisma, díky kterému si na svou stranu získal i tvrdohlavou a nezávislou Max. Lvi jsou navíc velcí romantici, takže právě díky tomu dokáže Lucas v jejich vztahu urovnat téměř každou hádku a držet ho stále nad vodou.

Panna - Nancy Wheeler/ Barb Holland

Nancy je sice odvážná a nezávislá, ale přesto prokazuje spíše vlastnosti zemských znamení. Je totiž pečlivá a pracovitá, ale také tvrdohlavá a má sklony k perfekcionismu. Právě umíněnost a tvrdohlavost ji většinou pobízí k odvážným činům, které druhé překvapují, ale neopovažují se jí odporovat. Panny si totiž umí nastolit řád a nastavit pevná pravidla.

Nancy navíc přemýšlí analyticky, stejně jako Panny, a svou inteligenci nevyužívá jen k učení a novinařině, ale také řešení záhad v Hawkins.

Ke stejnému znamení se hodí také její nejlepší kamarádka Barb, kterou jsme ve Stranger Things bohužel moc dlouho neviděli. Její povaha je té Nancině hodně podobná. Je jí milou kamarádkou, která se na ni snaží dávat pozor a dělá si o ni starosti. Navíc je také velmi chytrá a pracovitá a má pro sebe pevně stanovená pravidla a hranice.

Váhy - Dustin Henderson

Hlavní vlastností Vah je spravelnost. Nemají rádi konflikty a snaží se jim za každou cenu vyhnout. Právě to na Dustina rozhodně sedí. Vždy se totiž snaží držet partu pohromadě a nerad se se svými přáteli hádá, pokud tedy nejde o vtipné narážky. Právě proto byl od začátku na straně El i Max, vůči kterým byli ostatní skeptičtí.

Dustin je optimistický a dokáže myslet i pod tlakem, což je pro Váhy typické. Právě on nejčastěji najde řešení problému a zachrání své přátele. Největší radost mu dělá, když jsou jeho blízcí spokojení a šťatsní.

Štír - Jonathan Byers

Štíři jsou záhadné a odtažité osobnosti, stejně jako Jonathan. Willův bratr je samotář, je rezervovaný a tajnůstkářský. Štíry také přitahuje temnota a záhady, a právě proto se společně s Nancy Jonathan vydal prozkoumávat záhady Upside Down.

I když to na nich není znát, Štíři jsou hodně emotivní a své pocity vnímají hodně intenzivně. Většinou o nich však nemluví a nechtějí, aby o nich druzí věděli. Stejně to má i Jonathan, kterému trvalo dlouho, než se se svými pocity svěřil Nancy a než se vůbec otevřel svým nejbližším přátelům.

Střelec - Jim Hopper

Jim je jako vedoucí Hawkinské policie odvážný a nebojí se žádné výzvy, kterou mu život nadělí. Navíc je pro každé dobrodružství a k pátrání po záhadách v jeho městečku ho žene hlavně zvědavost a touha po informacích, které patří mezi klasické vlastnosti Střelců.

Navíc se umí přizpůsobit situaci a je dobrým vůdcem, přestože do akce rád vyráží také o samotě. Také rád vtipkuje, a to i ve vypjatých situacích. To jen potvrzuje kuráž a smysl pro humor, pro které jsou Střelci známí.

Kozoroh - Eleven/ Mike Wheeler

Kozorozi jsou vytrvalí a za své blízké se nebojí bojovat do posledních sil. Tak se chová i Eleven, která navzdory své nepříjemné minulosti, zachraňuje své přátele s pomocí svých schopností až do úplného vyčerpání. Je velmi bojovná a na první pohled se může zdát uzavřená a nepřístupná, ale uvnitř si nadevše váží svých přátel a všeho, co pro ni udělali. Kozorozi sice nepatří mezi největší vtipálky, ale rádi se smějí a ukazují svým blízkým, jak moc je mají rádi. Sami od sebe to ale moc neumí. Vyjadřování emocí totiž není zrovna jejich silnou stránkou, což má El velmi podobně.

Stejnému znamení se podobá také Mike Wheeler, což vysvětluje, proč k sobě s Eleven mají od začátku tak blízko. U Mikea to ale není tak jednoznačné. Je totiž praktický, vytrvalý, ale i milý a srdečný. Tyto vlastnosti se ale objevují u všech zemských znamení (Býk, Panna, Kozoroh). Kozorohům se ale nejvíce podobá v tom, že je ambiciózní, chytrý a pracovitý. Nevadí mu dlouho a tvrdě pracovat na tom, na čem mu záleží, jako na plánování výprav v D&D nebo zachraňování celého Hawkins.

Vodnář - Erica Sinclair

Vodnáři jsou originální a nezávislí. A chtěli byste si snad zkusit poroučet Erice? To by s vámi asi rozhodně nedopadlo dobře. Své emoce a myšlenky Vodnáři vyjadřují otevřeně a bez příkras, přesně jako Erica, která se nebojí žádného konfliktu.

Není ale pořád jen drsná a otrávená, jak se tváří. Ve skutečnosti jí na její rodině a přátelích neskutečně záleží a umí je pochopit, když se jí jen trochu chce. Právě proto jim pořád pomáhá a dostává se do nebezpečí, aby je mohla zachránit.

Ryby - Will Byers

Ryby jsou nenapravitelnými snílky, kteří jsou často úplně odříznutí od reality a žijí si ve svém vlastním světě. Podobně to má i Will, který touží po sezení v Mikeově sklepě a hraní her, přestože jeho kamarádi už zažívají první lásky a mají úplně jiné starosti.

Will je také tak trochu samotář, a přestože se se svými přáteli cítí dobře, ostatním lidem se svěřuje nerad a raději si své pocity a myšlenky nechává pro sebe. Ve své hlavě mají Ryby bohatý svět plný fantazie, do kterého rády utíkají, když se necítí nejlépe. Willovou záchranou ve špatných chvílích byl jeho bunkr v lese, ve kterém se do takových myšlenek pravděpodobně mohl také ponořit. Ryby v sobě navíc mají velkou moudrost a jsou skvělými přáteli, když je blíže poznáte, protože jsou velmi empatické a chápavé. U Willa je to podobně, a právě proto ho jeho přátelé mají rádi.

Zdroje článku: