Sušené ovoce a ořechy. Jaké jsou jejich výhody?

Sušené ovoce a ořechy. Jaké jsou jejich výhody?
Díky tomu, že se ovoce dehydruje, získá dlouhou a vysokou trvanlivost. Čerstvé ovoce se suší opatrně – a tyto suché plody jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny, vitamíny a minerály. Mělo by tedy být společně s ořechy součástí našeho každodenního jídelníčku, pokud si chcete udržet kondici a zdraví.

Rozinky

Rozinky lze použít jako pomoc při anémii, protože jsou bohaté na železo. Také udržují hladinu hemoglobinu v těle, snižují srdeční choroby, posilují vaše zuby a také pomáhají při tvorbě imunity. Přidejte tedy do své stravy tyto oblíbené suché plody, které potěší vaše chuťové buňky a také poskytnou spoustu zdravotních výhod.

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy mají mnoho skrytých výhod, jako například to, že vám pomůžou při hubnutí, zlepší váš spánek, sníží žlučové kameny, léčí záněty, ochrání tepny, rozzáří pokožku a působí preventivně na onemocnění, jako je rakovina. To je skvělá zpráva hlavně pro starší lidi.

Zdroj: Autor: monticello / Shutterstock

Mandle

Výhody ořechů a sušeného ovoce se neomezují pouze na fyzické zdraví, ale také podporují to duševní. Pomáhají člověku bojovat proti depresi, úzkosti, ztrátě paměti a poruchám spánku, ale také jsou velkým zdrojem antioxidantů. Pro nejlepší výsledky pro zdraví se doporučuje jíst nejméně 7 nebo 8 mandlí ráno.

Kešu oříšky

Kešu ořechy se v mnoha asijských zemích nazývají také „kaju“. Jsou jednou z mastných kyselin, které jsou tak prospěšné pro naše tělo. Výhody kešu spočívají v tom, že pomáhají při neplodnosti, chrání zrak, snižují hmotnost a zlepšují celý imunitní systém.

Výhody ořechů a sušeného ovoce se neomezují pouze na fyzické zdraví, ale také podporují to duševní.

Pokud si tedy chcete připravit zdravou svačinku nebo máte chuť si k večernímu filmu něco zobnout, je sušené ovoce nebo ořechy skvělou volbou – rozhodně lepší, než nezdravé a tučné brambůrky.

Zdroje: