Sportovní horoskop na říjen: Ve zdravém těle zdravý duch!

Sportovní horoskop na říjen: Ve zdravém těle zdravý duch!
Říjen přinese postupné ochlazení, nezapomeňte o sebe pečovat. Zdravý pohyb a psychická pohoda jsou zárukou, že vás nedostihnou podzimní deprese. Po náročném létě je třeba se připravit na podzim a zimu. Ruku v ruce se sportem jde i správná životospráva. Nezapomeňte na doplňování vitamínů. Neméně důležitý je také pitný režim. Říjen přeje pohybu i odpočinku. Vše musí být vyvážené. Říjen je přeci měsícem Vah.

Beran

Říjen bude pro Berany měsícem lenosti. Fyzická aktivita nebude hrát prim. Svou soutěživost můžete využít v tipování výsledků při pasivním sportování z gauče. Ve hře by vám totiž štěstí mělo přát. Vhodným pohybem budou procházky doplněné kratšími běhy a meditační nebo relaxační cvičení.

Býk

Vytrvalci, kteří milujete náročné cviky pro zlepšení fyzické kondice, vyrazte na příjemný wellness. Po náročném létě si ho zasloužíte. Relax nejlépe doplní výlet po okolí, ať už pěšky, na kole či in-line bruslích, při kterém obhlédnete památky v okolí.

Blíženci

Sport milujete, navíc jste společenští. Ve volnu si zasportujte s přáteli. Zkuste fotbal nebo třeba tenis. Při špatném počasí poměřte síly třeba v bowlingu. Chůze či jízda na kole do školy či práce je rozhodně lepší volbou než motorizovaná doprava. Místo procházky se projeďte na in-line bruslích.

Rak

Neradi sportujete kolektivně. Jógu či pilates můžete doplnit baletem nebo tai-či. S pohybem však opatrně, zranění visí Rakům nad hlavou jako Damoklův meč. Následky nemusí být příjemné.

Lev

Lvi rádi vítězí, v říjnu můžete objevit něco nového. Tenis, cyklistika i fitness už své výsledky přinesly? Vrhněte se třeba na golf, doma cvičte powerjógu a volný večer vyplňte tancem. 2. polovina října může přinést zranění.

Panna

Sport musí mít účel jako vše v životě Panny. O jeho pozitivních dopadech nesmí být pochyb. Máte trenéra, který vás vede v tréninku? To pouze dokazuje vaši potřebu dělat vše správně. V říjnu ale budete mít potřebu se izolovat. Cvičte doma nebo ještě lépe venku v přírodě. Máte chuť zkusit něco nového? Zkuste barre – spojuje balet, box a pole dance.

Váhy

Skupinové sporty jsou pro vás fajn, ale s příchodem podzimu je vhodné vytáhnout kolo. Pokud máte možnost, jeďte na několik dní do přírody. Cyklovýlety prolněte procházkami. Stopu léta najdete v břišních tancích.

Štír

Dbejte na správnou životosprávu, změny počasí vás mohou potrápit. Říjen nepřeje ani adrenalinovým zážitkům, hrozí úraz. Nové sporty zařaďte až koncem měsíce, budou vás o to víc bavit. Zamyslete se nad nějakým bojovým uměním nebo zkuste pole dance.

Střelec

Říjen vás nabije energií, kterou bude nutné vysportovat. Vhodné jsou sporty, u kterých je potřeba dodržovat určitou disciplínu a soustředit se. Střelba je pro Střelce jasnou volbou. Adrenalin zažijte při horolezectví či paraglidingu. Těm méně odvážným hvězdy radí alespoň běh.

Kozoroh

Jste sportovec individualista, v říjnu se vám budou dobře běhat delší trasy, během kterých můžete rozhodovat svá životní dilemata. Nepodceňujte péči o svou páteř a přidejte do svého sportovního deníčku pár cviků pro její protažení. Pohyb vám dopřeje i vaše zahrádka, kterou musíte přichystat na zimu.

Vodnář

Říjen pro vás bude psychicky náročný, proto nezapomínejte na procházky o samotě, během kterých si utřídíte myšlenky. Fyzickou aktivitu si dopřávejte, ale nezačínejte nic nového. Objevování nových sportů nechte na příznivější období.

Ryby

Říjen věnujte odpočinku a relaxu. Vaše láska k vodním sportům bude trochu tlumena přicházejícím podzimem, ale zkuste třeba aquaerobik. Dohánění restů z prázdnin vás vyčerpá, energii tedy dobíjejte opatrně. 

Zdroj:

  • autorský text