Z malé psychopatky zdravotní sestřičkou: Příběh Beth Thomasové

Z malé psychopatky zdravotní sestřičkou: Příběh Beth Thomasové
Možná si pamatujete neuvěřitelný příběh “psychopatické holčičky”, který v 90. letech šokoval celý svět. Beth Thomasová prožila hrůzostrašné dětství, a to se podepsalo na jejím chování vůči okolí. Naštěstí má tento smutný příběh dobrý konec. Přečtěte si, jak se Beth daří dnes podle portálu news.com

Všechno, co dítě prožije v raném dětství v něm zanechává hluboké stopy. Proto je tak důležité, aby dítě prožívalo v této senzitivní době dobrý emocionální vývoj. Když se všechno obrátí proti všem morálním zákonům, dítě se dostane do bezvýchodné situace, ve které může dojít k řadě traumat, jež směřují k psychickým poruchám

Když Beth Thomasová oslavila první rok života, zemřela jí matka. Se svým bratrem zůstali v péči otce, který začal obě děti týrat a sexuálně zneužívat. Děti se díky lékařům a sociálním pracovníkům dostaly po šesti měsících do bezpečí adoptivní rodiny. Ani pak se však Betty nedočkala klidu. V šesti letech ji začaly trápit noční můry, a děsy ji pronásledovaly i během dne. Přepadl ji nekontrolovatelný vztek a svou novou rodinu začala doslova tyranizovat. V dokumentu s názvem Child of Rage z roku 1992 popisuje svému terapeutovi děsivé scény, ve kterých ubližuje svému bratrovi, mučí rodinného psa a vyhrožuje adoptivním rodičům, že je zabije. 

Všechno, co dítě prožije v raném dětství v něm zanechává hluboké stopy.

U Beth byla diagnostikována Reaktivní porucha příchylnosti, která jí bránila ve zdravých vztazích s jinými lidmi. Krátce poté se jí ujala terapeutka Connell Watkinsonová, se kterou podstoupila intenzivní roční terapii. Léčba byla úspěšná a sedmiletá Beth se mohla vrátit ke svému bratrovi a adoptivním rodičům. 

Dnes je Beth Thomasová úspěšnou zdravotní sestrou na novorozenecké jednotce intenzivní péče.  Se svou adoptivní matkou založila program zaměřený na pomoc adoptivním rodinám. Mimo jiné se zde podílí na tvorbě vzdělávacích materiálů. 


Zdroj: