Neuvěřitelná proměna Billie Eilish: Z temné dívky renesanční ikonou

Neuvěřitelná proměna Billie Eilish: Z temné dívky renesanční ikonou
Její přerod do dospělosti sledoval celý svět, byla označována za nejsmutnější zpěvačku světa a debutovým albem naprosto ovládla trh. S příchodem druhého alba se ale zpěvačka zásadně změnila a pro některé byla velkým zklamáním.

Ocean Eyes

Zpěvačka, celým jménem Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, se narodila v Los Angeles v prosinci roku 2001. Klíčovou roli v její kariéře sehrál o čtyři roky starší bratr Finneas. Rodiče se rozhodli oba sourozence vyučovat doma, což není v Americe tak neobvyklé. Díky tomu jim bylo dáno více prostoru pro seberozvoj, zejména pak v hudbě, která je doprovázela již od mala. V šesti letech uměla malá Billie hrát na ukulele, v osmi nastoupila do sboru Los Angeles Children's Chorus a od jedenácti let skládá vlastní hudbu. Není tak překvapením, že ve svých třinácti letech, v režii svého bratra, vytvořila první singl Ocean Eyes. V roce 2015 jej nahráli na web, aby mohli link odeslat učitelce tance, která Billie o píseň požádala. Během jedné noci se ale píseň přerodila ve virální senzaci.

Zdroj: Autor: Artography / Shutterstock

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 

V roce 2019, když vydávala své debutové album, již dávno byla fenoménem. Sourozenci O´Connellovi na něm ve svém pokoji pracovali přes tři roky. Album nabušené singly jako Bad GuyYou Should See Me In A CrownWhen The Party´s Over nebo Bury A Friend přineslo mladé zpěvačce hned tři ceny Grammy. Vedle populárních zpěvaček jako Taylor Swift nebo Katy Perry Billie Eilish naprosto vyčnívala. Pro mladou dívku byla tato tvorba poměrně temná, místy sprostá, jindy zase morbidní. 

Happier Than Ever

Příchod nového alba s sebou nesl obrovská očekávání. Pro dívku ve svěrací kazajce a oversized oblečení, která se moc často nesměje, byl název alba „Šťastnější než kdy dřív“ přinejmenším překvapivý. Tím to ale nekončí – vyměnila oversized mikiny za odvážné noční prádlo a zelené vlasy nahradila blonďatými. Stejně jako její vizáž pak celé album působí dost uhlazeně. Pro ty, kteří čekali stejné výboje energie jako při prvním počinu, tak nejspíš představuje velké zklamání. Všechny kontroverze ale umlčuje předposlední píseň v pořadí Happier Than Ever. Nabitý singl s renesančně vyhlížejícím klipem znovu potvrdil, že sourozenci O´Connellovi nejsou hudebními senzacemi náhodou. 

Vedle populárních zpěvaček jako Taylor Swift nebo Katy Perry Billie Eilish naprosto vyčnívala. Pro mladou dívku byla tato tvorba poměrně temná, místy sprostá, jindy zase morbidní. 

 

Zdroj: