Co to znamená, když se objeví příšera ve snu

Co to znamená, když se objeví příšera ve snu
Stvůry, monstra a obludy jsou strašidelná stvoření vytvořená v naší podvědomé mysli. Jsou produktem negativních myšlenek, strachu a nejistoty v životě. Ačkoli ve skutečnosti nic takového nepotkáme, přítomnost těchto příšer v našem snu nás dokáže pěkně vystrašit.

Tlak a lpění

Příšery ve snu odráží něco důležitého a zásadního pro náš život. Vyděsí-li nás ve snu příšera, velice pravděpodobně nám přináší zprávu o našich těžkostech. V životě na něčem lpíme, necháváme na sebe tlačit a jsme na sebe zbytečně tvrdí. 

Zdroj: Autor: Tero Vesalainen / Shutterstock

Nezdravá autorita

Časté noční můry, ve kterých se objevují strašidla a příšery, mají zejména děti a dospívající. Do snu se jim zrcadlí tlak ze strany autority, rodičů a učitelů do podoby hrozící příšery. Malé děti se mohou se špatnými sny vypořádat jen pomocí svých opatrovníků nebo terapeutů. Nicméně my dospělí můžeme snadno pochopit, co nám opakující sen naznačuje. V životě potkáváme mnoho autorit, které na nás mohou vyvíjet tlak, vyhrožovat nám nebo se nás snažit zmanipulovat. Krvelačné monstrum ve snu tak může znamenat, že si potřebujeme vytvořit hranice, které nás ochrání před nátlakem okolí. Často však na sebe tlačíme nejvíce sami, ignorujeme své pocity a snažíme se vyhovět druhým. Sen nám může pomocí útočící příšery naši sebezničující sílu jasně ukazovat. Zeptejte se sami sebe, co pro svůj klid potřebujete a přistupujte k životu s větší lehkostí.

Jaké jsou nejčastější sny o příšerách

Sny o strašidelných tvorech jako jsou různé nestvůry, zombie nebo upíři mohou být velmi nepříjemné, ale všechny mají svůj význam. Sen o zvířecím netvorovi může vyjadřovat vaši touhu po svobodě. Možná se chcete osvobodit od společenské masky, kterou jste si před lety nevědomě nasadili a i přestože vám není příjemná, zvykli jste si na ni natolik, že se stala běžnou rutinou. Pokud jste ve snu monstrum sami zabili, možná jste se teprve nedávno nějakého strachu zbavili, překonali jste jej a podařilo se vám od něj osvobodit. Ujistěte se, že vás již nepronásledují žádné negativní myšlenky, které by na vás mohly mít ničivý dopad. 

Sny o strašidelných tvorech jako jsou různé nestvůry, zombie nebo upíři mohou být velmi nepříjemné, ale všechny mají svůj význam. Sen o zvířecím netvorovi může vyjadřovat vaši touhu po svobodě.

Utíkáte-li ve snu před nestvůrou, mohlo by to znamenat vaše uhýbání před některými problémy. Pokud toho jste schopni, příšeru si podrobně představte nebo si ji nakreslete a napište si všechny pocity, které vás při tom napadají. Poté si je projděte sami nebo lépe s blízkým člověkem či terapeutem a najděte souvislosti ve vašem životě. Pokud budete před noční můrou utíkat, může se vám do snů opakovaně vracet. Je důležité si uvědomit, že všechny hrůzostrašné podoby snů jsou naše vlastní výplody, které můžeme aktivně měnit a vědomě se účastnit na jejich přeměně. Při kontaktu s vlastní noční můrou byste se měli vždy cítit bezpečně. K interpretaci přistupujte pomalu, vlastním tempem a pokud se na to sami necítíte, požádejte o pomoc přítele nebo terapeuta. 

Zdroje: