Připravte dětem adventní kalendář: Perníčkový, skořápkový či zcela jednoduchý

Připravte dětem adventní kalendář: Perníčkový, skořápkový či zcela jednoduchý
Adventní kalendáře jsou mezi dětmi oblíbené hlavně pro každodenní malé překvapení. Na otevření okénka nebo balíčku je třeba si každý den vyhradit malou chvilku. Dítě se učí trpělivosti a poznává kouzlo slavnostní chvíle.

Možností, jak vytvořit adventní kalendář pro děti je mnoho. Na trhu je velké množství čokoládových kalendářů různé kvality až po velké sady lega a jiných hraček. Úkolem rodičů by mělo být vést děti ke střídmosti a rozvaze, vážit si věcí kolem sebe a umět si počkat na ty vytoužené. Touha mnohých prodejců, na svátcích co nejvíce vydělat, nám ztěžuje naše dobré úmysly uvést do reality. Reklama je všudypřítomná a na děti útočí ze všech stran. Adventní čas je o to větší výzvou k naší pozornosti a pokoře. 

Kalendář perníčkový

Upečte voňavé perníčky, ale neschovávejte je do krabice, jak jste zvyklí. Ozdobte je polevou a každý označte číslem od 1 do 24. Do každého perníčku udělejte malou dírku a upevněte na provázek. Důležitá rada: Perníčkový kalendář umístěte do prostoru, kam se nedostanou domácí mazlíčci. Užívejte si vůni vánočního koření a společně každý den jeden perník snězte.

Kalendář z ořechových skořápek

O trochu náročnější příprava přinese o to větší radost z hotového díla. Připravte si 24 ořechových skořápek, naplňte je drobným překvapením – sušeným ovocem, sladkostmi, korálky, rozstříhaným příběhem – a slepte skořápky k sobě. Naplňte jimi ozdobenou ošatku a každý oříšek označte číslem. Děti budou muset hledat správné číslo oříšku. 

Pytlíčkový jednoduchý kalendář

Pokud nemáte času nazbyt, pořiďte si obyčejné papírové pytlíky a vyplňte je oblíbenými dobrotami. Nezapomeňte na střídmost. Pytlíčky nazdobte, napište na ně číslo a zavěste různě po bytě. Pro děti je napínavé, když každý den musí balíček hledat.