Vaše kabelka, mobilní telefon a klíče. Jak na čištění těchto věcí?

Vaše kabelka, mobilní telefon a klíče. Jak na čištění těchto věcí?
Kuchyňská linka, koupelna, obývák... Místnosti, u kterých je úklid zcela běžný. Ale co vaše kabelka, svazek klíčů nebo mobilní telefon? Divili byste se, kolik bakterií tyto věci obsahují. S jejich pravidelným čištěním se obtěžuje jen málokdo.

Na kabelku použijte vodu a jemné mýdlo

I vaše kabelka potřebuje vyčistit. Vzhledem k tomu, že s kabelkou lítáte doslova po všech čertech a jednou ji položíte tady a podruhé zase tam, je semeništěm bakterií. Naučte se kabelku otřít alespoň dezinfekčním prostředkem pokaždé, když se vrátíte z obchodu či pochůzek.

Jednou za čas si udělejte čas na větší čištění. Kabelku vyprázdněte a přetřiďte všechny věci, které v ní nosíte. Možná se ukáže, že prošlou tyčinku v ní už stejně nikdy nevyužijete. Podle toho, z jakého materiálu je kabelka udělaná, si zvolte čistící prostředky. Například na koženou kabelku postačí obyčejná voda s jemným mýdlem. Po uschnutí nezapomeňte kabelku z kůže řádně ošetřit, aby nepopraskala.

Váš svazek klíčů vodu ještě neviděl?

Sáhli byste dobrovolně na věc, který v sobě ukrývá miliony bakterií? Že ne? A přesto to děláte! Každý den se natáhnete po svazku klíčů, aniž by se ony klíče za svůj život setkaly s hadříkem a vodou. Svazek klíčů krátce postříkejte dezinfekcí a hadříkem utřete každý jejich kousek.

Na mobil můžete jemně nastříkat alkohol, Foto: FOTOGRIN / Shutterstock

 Na čištění mobilu si vezměte alkohol

V neposlední řadě se vyplatí vyčistit si také mobilní telefon. I na něm se ukrývá řada bakterií, na které běžně saháme (přitom nevědomky) i v případě, že jsme doma. Alkohol můžete na mobil jemně nastříkat. Vyndejte mobilní telefon s pouzdra a vatovým tamponkem namočeným v alkoholu přejeďte každý jeho kousek. Alkohol je v tomto případě výjimečný tím, že dokonale rozpouští nečistoty a dezinfikuje. Teď už víte, jakým věcem se při úklidu rozhodně nevyhýbat.

 

Zdroje: