Přátelé zvěrokruhu, kteří v přátelství hledí jen na své potřeby

Přátelé zvěrokruhu, kteří v přátelství hledí jen na své potřeby
U některých lidí se divíme, že nějaké přátele vůbec mají. Mohou mít totiž výkyvy nálad, během nichž jsou na své přátele hrubí a myslí pouze sami na sebe. Tím nechceme říci, že pokud patříte do jednoho z následujících znamení, je to i Váš případ, ale někdy se chováte, že litujete, že vůbec nějaké přátele máte.

Beran (21. března – 19. dubna)

Máte hodně časté záchvaty vzteku, kdy si Vaši přátelé přejí, aby Vás vůbec neznali. Tím hůře, že upozorňujete na ně samotné na veřejnosti, kdy nejste vůbec k uklidnění. Také máte kdy, kdy chcete, aby všichni včetně Vašich přátel padli na kolena a poslouchali Vás na slovo. Vaši přátelé mají pocit, že ignorujete jejich potřeby a staráte se pouze sami o sebe. Máte dny, kdy se přátelství točí pouze kolem Vás, nikoliv kolem Vás a Vašich přátel zároveň. Vaše dominantní osobnost Vašim přátelským vztahům hodně škodí.

Rak (22. června – 22. července)

Vaši přátelé o Vás mohou tvrdit, že jste úžasní a krásně se o ně staráte. Problém je s Vaší pověstnou přecitlivělostí. Jakmile si myslíte, že celý svět se spikl proti Vám, nehledíte napravo ani nalevo a říkáte to nejhorší, co Vám o Vašich přátelích přijde na mysl. To pochopitelně škodí vztahům s přáteli, mohou si myslet, že už nejste tak úžasní jako kdysi nebo že jste o ně ztratili zájem. Váš pocit méněcennosti může vyvrcholit až v rozpad přátelství, poněvadž jste hodně hádaví a Vaši přátelé nemusejí tento psychický nátlak ustát. Následuje obří hádka a poté své přátele již nemusíte nikdy v životě vidět, zvláště pokud jsou tvrdohlaví.

Přecitlivělost a hádavost, to jsou povahové vlastnosti raků, díky nimž může skončit přátelství
Přecitlivělost a hádavost, to jsou povahové vlastnosti raků, díky nimž může skončit přátelství | Zdroj: Ollyy / Shutterstock

Býk (20. dubna – 20. května)

Vaši přátelé sází na to, že tu budete vždy pro ně. O to větší je jejich překvapení, když zjistí, že si od nich potřebujete odpočinout. Je to pro Vás nutné, ale někdy sobecky přátele ignorujete, když tento čas nastane, a nedokážete ani nechcete jim vysvětlit, že nyní potřebujete být sami. Mnohem vyšší je pravděpodobnost, že se rozčílíte a začnete křičet, proč Vám nedají pokoj. To není pro vztahy s přáteli nic dobrého, naopak si budou myslet, že jich máte dost.

Lev (23. července – 22. srpna)

Přátele na Vás spoléhají za všech okolností. Vědí, že se na Vás mohou kdykoliv obrátit, pokud potřebují pomoci se svými problémy. Jenže někdy máte špatnou náladu a naštve Vás naprosto cokoliv. Pokud na to Vaši přátelé nejsou zvyklí a nikdy Vás takto nepoznali, překvapí je to, a to nemile. Také hledíte spíše na své potřeby a jste pro sebe mnohem důležitější než oni. Někdy se takto chováte po několik týdnů, takže Vaše přátele může toto chování unavit a oni mohou z Vašeho života nadobro odejít. Někdy se chováte až příliš sobecky.

Zdroj článku: