Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, jak často stoná

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, jak často stoná
Nemoc je nepříjemná věc a na každého párkrát do roka přijde. Z nemoci se chce člověk co nejrychleji dostat, aby mohl zase normálně fungovat. Co když ale přepadne nemoc naše nejmilejší? Naše děti. Jak moc je tento jev častý a dá se z toho vyvodit nějaká povaha dítěte?

Dítě je nemocné párkrát do roka

Lidský organismus je skvělý stroj, který dokáže celkem úspěšně odolávat různým virům a bakteriím. Aby však takovou úlohu zvládl, je zapotřebí mít silný imunitní systém, který je někdy oslabený. Vir tohoto okamžiku využije a prolomí náš ochranný v podobě imunity, pak to teprve začíná. Pokud je dítě nemocné jen párkrát do roka, nelámejte si s tím hlavu, dítě prostě žije aktivní život, rádo se hýbe, je energické a pracovité.

Zimní období bývá nejčastěji série různých viróz, zdroj: Sharomka / Shutterstock

Dítě je nemocné v zimním období

Zimní období bývá nejčastěji série různých viróz, chřipek, angín a podobných nachlazení. Krajina je zasněžená, venku panuje chlad, tma a zima a lidské tělo se v takových podmínkách snadno oslabí. Pokud se dítě málo obleče a s blížícím se večerem se už necítí moc dobře, je téměř jisté, že onemocnělo. Jestli dítě onemocní pouze během tohoto zimního období, dítě může být nepřizpůsobivé povahy, ale zároveň pořádkumilovné.

Dítě je nemocné v létě

Letní období patří k nejoblíbenějším letním obdobím. Všechno žije, příroda hraje všemi barvami, slunce vychází již brzy ráno, lidé pořádají letní grilování, mladí chodí na zábavy a koupání na koupališti nebo v bazénu se v těchto horkých dnech taky moc nevyhnete.

Důvodů, proč by se mělo lidské tělo oslabit, je spousta, a tak je možné, že dítě onemocní i v tomto období. Dítě, které onemocní, v takovém období projevuje znaky skromnosti, nestability a přizpůsobivosti.

Dítě je zdravé

Neprůstřelná imunita by měl být cíl všech. Mít zdravé a dobře fungující tělo. Někomu se to i daří a takoví lidé jsou pak celý rok zdraví a spokojení. Stává se to i dětem. Děti s takovou imunitou vykazují znaky cílevědomosti, vyrovnanosti a čestnosti.