Ewa Farna po pěti letech vydává novou desku. Láka na svoje tělo

Ewa Farna po pěti letech vydává novou desku. Láka na svoje tělo
„Média mě šikanovala,“ říká v upoutávce na první videoklip z připravovaného alba sedmadvacetiletá zpěvačka Ewa Farna. Na nové desce se rozpovídá o lásce na všechny způsoby, i té k sobě samotné.

Dospívání na očích veřejnosti

Svoji hudební kariéru zahájila již jako třináctiletá. Mladé energické děvče s rovnátky si s písní „Měls mě vůbec rád“ získalo srdce Čechů a brzy si jej zamilovali i v sousedním Polsku, odkud pochází rodina Farne. Do roku 2014 stihla za pouhých osm let vydat devět studiových alb, každé v polštině i češtině. Inkasovala desítky ocenění na obou hudebních trzích a stala se vůbec nejmladší českou zpěvačkou, která kdy absolvovala samostatné turné.

Dospívání na očích veřejnosti a pod neustálým dohledem kamer s sebou ale neslo také břímě v podobě neustálého propírání její postavy. Zpěvačka ani ve svých pubertálních letech neinklinovala k divokým excesům, a tak médiím nezbývalo nic jiného než se živit s nelichotivými titulky hovořícími o výkyvech její váhy. 

Mladé energické děvče s rovnátky si s písní „Měls mě vůbec rád“ získalo srdce Čechů a brzy si jej zamilovali i v sousedním Polsku.

Pětileté čekání 

Poslední (a velmi úspěšné) studiové album Leporelo vyšlo v roce 2014. To samozřejmě neznamená, že se zpěvačka od té doby odmlčela. V následujícím roce nazpívala hit „Boky jako skříň,“ parodii písně Megan Traion „All about the bass“ jako reakci na neustávající kritiku její váhy. Absolvovala hned tři turné a v roce 2016 završila deset let její kariéry koncertem ve Foru Karlín, který připravovala rok a měla jej plně ve své režii. 

Mezitím co fanoušky napínala s příchodem nového alba, stihla si odbýt hned několik významných životních milníků. Po čtyřletém vztahu s kytaristou její kapely Martinem Chobotem se v září 2017 vdala. V roce 2019 oznámila těhotenství prostřednictvím klipu k písni „Ta o nás,“ která byla původně napsána výhradně na jejich svatbu, až s očekáváním syna Artura se ji rozhodli sdílet také s veřejností. 

Projekt s příznačným názvem Tělo

„Nemá boky jako skříň, vypadá už jako almara, jako dva polské tiráky, největší vzducholoď v Praze s osmi bradami, tlustá vánoční ozdoba a obludárium roku," tak cituje Farna novinové titulky. V příspěvku na svém instagramovém profilu přiznává, že až na základě toho skutečně podlehla emočnímu jezení. „Dnes si svého těla vážím, nejvíc mě lásku k němu naučilo těhotenství, které na mě nechalo stopy. Jsem Ewa a to je moje tělo," dodává a ve videu zároveň odhaluje strie a jizvu po císařském řezu.