Může schopnost umět počítat ovlivnit povahu dítěte?

Může schopnost umět počítat ovlivnit povahu dítěte?
Vzpomenete si, v kolika letech jste dokázali napočítat alespoň do 10? Podle novodobých studií děti ve věku okolo 4 let zvládnou napočítat alespoň do 10. Může schopnost umět počítat nějak ovlivnit povahu dítěte? Ano, pár znaků se dá vypozorovat podle určitých okolností.

Dítě začne počítat, když mu jsou 4 roky

Hodně se píše a slýchává, že děti ve věku okolo 4 let zvládají v klidu napočítat do 10 a někdy více. Dítě, které zvládá tento úkon je v normě. Takové dítě může mít klasické znaky povahy, jaké nalezneme ve společnosti. Dítě je ovšem ještě v začátku vývoje a není třeba nic uspěchat, povaha se ukáže později.

Dítě počítá do 10

Již jsme se dozvěděli, že počítání do 10 je takový standart a klasika. Hranici číslo 10 zkrátka pokořilo každé dítě. Často se stává, že děti mají na víc, zvládli by se naučit klidně i do 100, ale zkrátka se jim nechce. Z počítání a učení se počítat si dělají legraci a váš čas je tak promarněný. Takové děti mohou mít tyto vlastnosti povahy – nepozornost, nedisciplína, tvrdohlavost a v neposlední řadě mohou být trochu drzé.

Počítání do 10 je standart, Zdroj: ShineTerra/ Shutterstock

Dítě zvládne napočítat do 100

Takové dítě, které zvládne bez problému napočítat do 100, ukazuje nadmíru množství vlastností. Dítě jeví známky vysoké inteligence, vnímavosti a přesnosti. Má talent na počítání a pamatování si velkého množství čísel a obrazců. Dítě by mohlo být skvělý architekt, grafik či nějaký podobný návrhář.

Dítě bere počítání jako zábavu

Měli jsme tu už 2 hranice, číslo 10 a 100. Tohle jsou nějaké nejčastější typy. Co když ale dítě bere počítání jako zábavu? Je to pro dítě jako běžná rutina a v počítání plave jak ryba ve vodě? Dokáže napočítat třeba i do 1000 a co víc, třeba ani nezná hranici, kam zvládne napočítat, takové dítě je živoucí génius. U dítěte se vyskytuje inteligence v neskutečné míře a dítě bude v budoucnu pravděpodobně schopné spočítat neobyčejné matematické rovnice a funkce.

Zdroje článku: