Podložka na jógu: Jak vybrat tu správnou?

Podložka na jógu: Jak vybrat tu správnou?
Potřebujete si koupit novou podložku na jógu? Pomůžeme vám vybrat tu správnou – protože ne všechny podložky jsou stejné. Podle čeho tedy vybírat a co je třeba před nákupem zvážit?

Tloušťka

Zdroj: Autor: MaxFrost / Shutterstock

Podložky se dělí na 3 druhy dle jejich výšky.

  • Tenká podložka na jógu má asi 1,5 mm na výšku a je ideální pro procvičování rovnovážných pozic, jelikož vám dává silné spojení s podlahou. Nevýhodou tenké podložky je, že vám poskytuje méně polstrovanou podporu.
  • Silná podložka na jógu má na výšku 6 mm a může být ideálnější pro podporu zad během základních cviků a pozic, kdy na podložce ležíte, nebo sedíte.
  • Pokud chcete zlatou střední cestu, pořiďte si standardní podložku na jógu o tloušťce 3,3 mm.

Materiál

Materiál podložky určí strukturu, lepivost, houbovitost a ekologickou šetrnost. Většina podložek na jógu je vyrobena buď z vinylu, nebo z gumy.

  • Vinylové podložky vydrží dlouho a budete je používat na mnoho lekcí jógy.
  • Gumové podložky obsahují obvykle jutu a bavlnu, díky čemuž jsou ekologičtější, ale méně houbovité.

Textura

Textura podložky bude řídit její míru trakce. Pokud se na hodině jógy hodně potíte, přilnavá podložka vám zabrání proklouznout. Pokud vám hrbolatá struktura vadí, ujistěte se, že hladká podložka na jógu má mechanismus regulace vlhkosti.

Většina podložek na jógu je vyrobena buď z vinylu, nebo z gumy.

Než se rozhodnete

Při nákupu podložky online si přečtěte recenze, abyste získali co nejvíce informací o té vaší „favoritce“. Na příští hodině jógy se zeptejte ostatních lidí, co se jim na jejich podložce líbí, kde ji koupili a kolik stála. Udělejte si prostě takový malý průzkum trhu mezi reálnými uživateli. Učitelé jógy mají obvykle také oblíbenou podložku, takže jeho názor určitě vezměte v potaz.

Hodně štěstí při nákupu a – namasté.

Zdroj: