Co o nás říkají sny o pracovních profesích

Co o nás říkají sny o pracovních profesích
Je běžné, že se nám ve snech zobrazují profese, které sami provozujeme nebo které bychom chtěli vykonávat. Ale co když se nám ve snu ukáže profese nám zcela cizí?

Lékaři a zdravotní sestry

Zdravotní sestra pečuje o pacienta po celou dobu nemoci. Sny tak mohou vyjadřovat potřebu nebo touhu po laskavé péči, ale i potřebu o někoho pečovat. Pokud se vám zdá sen o doktorech, pravděpodobně máte starost o své zdraví nebo fyzický či psychický stav vašich blízkých. Lékaři ve snech obrazně léčí naši duši nikoliv tělo. I přestože ve snu podstupujeme nějaký zákrok k vyléčení fyzického neduhu, ve skutečnosti se sen týká naší duše. 

Zdroj: Autor: George Rudy / Shutterstock

Policie

Policisté dohlíží na dodržování zákonů a zajišťují bezpečnost na veřejnosti. Náš vztah k tomuto povolání napovídá jaký postoj k policistům zaujímáme a zda pravidla společnosti, ve které žijeme respektujeme. Samotné chování policistů ve snu nám může pomoci pochopit význam snu. Jakou situaci ve snu prožíváte a jak se při ní cítíte? Jsme-li kontrolováni policisty, cítíme se za něco vinni?

Hasič

Hasiči symbolizují ty, co prošli nebezpečím a vyvázli zcela zdraví, a navíc ještě posílení. Hasiči nikdy neztrácejí naději. Jestliže vás hasiči ve snu zachraňují, koho z vašeho života mohou představovat? Na koho ze svého okolí se můžete ve skutečnosti obrátit? Najdete i sami v sobě charakter, který dokáže zklidnit vzplanuté vášně?

Lékaři ve snech obrazně léčí naši duši, nikoliv tělo.

Prodavač

Obchodník a prodavač patří mezi největší světské symboly. Pokud není vaším záměrem uspět na trhu, buďte opatrní. Je-li postava prodavače ve snu výrazná, může znamenat taktéž výraznou pudovou složku vaší osobnosti. 

Učitel

Učitelé se ve snech objevují často v případě, kdy hledáme odpověď na nějakou důležitou otázku či potřebujeme v určité životní situací průvodce. Stát se jim může náš učitel ze školy, kterou máme dávno za sebou, ale stejně tak se ve snu mohou objevit postavy symbolické. Potřebujete-li dostat radu, vyzkoušejte speciální techniku, která by vám mohla přinést odpověď. Před usnutím si svou otázku napište do deníku a ihned po probuzení si poznamenejte sen, který se vám právě zdál. Nezapomeňte si sen napsat opravdu hned, již pár minut po probuzení se sny stávají nečitelnými. Pokud se vám odpovědi nedostane hned, buďte trpěliví a tuto techniku opakujte i další dny. 

Truhlář

Objeví-li se ve snu truhlář, předznamenává nový obsah naší mysli. Podle typu a barvy nábytku, který vyrábí můžeme určit charakter našich myšlenek.  

Instalatér

Sen o instalatérovi může znamenat dobrou schopnost naší mysli se obnovovat a pročišťovat od nepotřebných myšlenek.

Kuchař

Vyskytne-li se ve snu kuchař, slibuje vám v nejbližší budoucnosti hmotné zajištění a pohodlí. Máte se na co těšit. Ale nezapomeňte, že kromě hmotných statků existují i duchovní hodnoty.

Zdroje:

  • https://dream-book.eu/cz/
  • Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007