Tihle hafani se vám do garsonky nevejdou aneb toto jsou největší psí plemena na světě

Tihle hafani se vám do garsonky nevejdou aneb toto jsou největší psí plemena na světě
Říká se, že pes je nejlepším přítelem člověka. A pokud jde o to, jací psi jsou ti nejmilejší a nejpřítulnější, tak to jsou zajisté ti největší. Sice se vám určitě nevejdou do jednopokojové garsonky, ale pokud máte dostatek místa, tak si s těmito giganty užijete krásný život.

Dánská a Německá doga

Dogy jsou (co se týče kohoutkové výšky) největší psí plemena na světě. Německá doga je vysoká v průměru 75 až 85 centimetrů – často ale tuto výšku přesahují, a to především samci. Největší jedinec, George z Ameriky, měřil 109 cm a byl dlouhý 2,2 metrů. I přes tuto ohromnou velikost jsou dogy relativně štíhlé a váží jen málokdy přes 90 kilo. Německá doga je díky své sladké a klidné povaze často láskyplně označována jako „jemný obr“. Je to skvělý rodinný pes, ale potřebuje každodenní cvičení.

Zdroj: Phxzoonorth / Shutterstock

Mastiff

Nenechte se zastrašit impozantní velikostí mastiffů – přestože má tento pes jednu z největších hlav v poměru s tělem, a i když byl původně využíván pro lov medvědů a vlků, je toto plemeno skutečný milovník lidí a vytváří úzké vazby se svými majiteli. Jsou odvážní, klidní a loajální, což se docela hodí, protože dokáží měřit až 80 cm v kohoutku, 120 cm v délce a váží až 90 kilo. S rozkošně vrásčitými čely a laskavýma očima jsou mastifové fantastickými rodinnými mazlíčky. Navíc potřebují jen minimální pohyb a péči, ale jemný trénink a socializace by měly začít brzy.

Zdroj: Volodymyr Burdiak / Shutterstock

Bernský salašnický pes

Bernský salašnický pes je nejspíše nejkrásnějším velkým plemenem tohoto seznamu. S výškou až 80 cm a s váhou až 50 kilo je sice o něco menší než předešlí psi, přesto je velmi velký a občas mohutný. Toto plemeno se dokonale hodí do rodin s malými dětmi, protože když jde o psa, který vyloženě slintá lásku, tak je to Bernský salasňák. Bernský salašnický pes potřebuje mírnou úroveň cvičení a je hodně vytrvalý, nejvíce miluje, když se může v nejchladnějších dnech pohybovat venku.

Toto plemeno se dokonale hodí do rodin s malými dětmi, protože když jde o psa, který vyloženě slintá lásku, tak je to Bernský salasňák.

Bernardýn

Svatý Bernard je největší slaďoušek těchto velkých psů. Ale pozor, mazlit se s ním může znamenat riziko, přece jen patří mezi nejtěžší psy na světě. Nevzácně váží více než 100 kilo, i když je průměrná váha 90 kilo. Výškově se přibližuje dogám. Bernardýn je neuvěřitelně milující – i když silně slintající – společník. Svalnatý, ale jemný pes původně sloužil jako záchranný pes v Alpách. Toto plemeno je skvělým rodinným mazlíčkem díky vyváženému a příjemnému temperamentu.

 

Zdroj: