Omlazovací tipy pro vaši šíji aneb jak předcházet svraštělé kůži v dekoltu

Omlazovací tipy pro vaši šíji aneb jak předcházet svraštělé kůži v dekoltu
Právě na šíji se jako první projevují následky špatné péče o pleť. Přitom krk a šíje je základem půvabu každé ženy. Kůže na krku je velice jemná a citlivá na vnější vlivy. Rychle ztrácí hydrataci a vysušuje se. Správnou péčí o svou šíji zamezíte povadlé pokožce a vráskám.

Krční partie spolu s obličejem denně omývejte teplou vodou a kvalitním mýdlem. Usazují se zde nečistoty a prach z celého dne. 

Sluneční paprsky či mrazivé počasí jemnou pokožku vysušují, proto po umytí ošetřete šíji kvalitním pleťovým mlékem nebo olejem. Na stárnoucí pleť je výborný šípkový olej, který posiluje pružnost pokožky a dodává energii a mladistvý vzhled. 

Jednou týdně můžete šíji dopřát pleťovou masku s přídavkem lipového kvítí. Tato maska nádherně voní a vaši pleť výborně prosytí a vyhladí. Smíchejte pár lžic medu s trochou smetany, nadrcenými lipovými květy a vše zahustěte ovesnými vločkami. Nechte působit dvacet minut během kterých zhluboka dýchejte a relaxujte. 

Krk a šíji chraňte před přímým slunečním svitem i nízkými teplotami. Pořiďte si příjemný hedvábný šátek nebo kašmírový šál. V zimě při pobytu venku nepoužívejte hydratační krémy, ale pouze ty na bázi olejů a tuků. 

Abyste zamezili povolené kůži - tzv. druhé bradě, pravidelně dělejte jednoduché cviky. Vysuňte bradu co nejvíce dopředu a vyslovujte jednotlivé samohlásky. Současně otáčejte hlavu vpravo a vlevo a snažte se bradou dotknout ramene. Provádějte dvakrát denně obzvlášť při sedavém zaměstnání.  

Požádejte partnera nebo kamarádku o masáž šíje. Namasírujte se navzájem. Pro zvláštní příležitosti, kterých si dopřávejte požehnaně, si pořiďte růžový olej z pravé růže damašské.