Jak se připravit na kojení? Kvíz o základech a přípravě na kojení

Jak se připravit na kojení? Kvíz o základech a přípravě na kojení
Kojení mateřským mlékem se dá v dnešní době poměrně snadno nahradit. I přesto se většina maminek snaží kojit přirozeným způsobem. Co všechno by žena měla před narozením miminka o kojení vědět?

Kojení mateřským mlékem má nejeden bendit

Mateřské mléko je tím nejlepším, co může miminko ihned po narození dostávat. A to nejenom z hlediska svého prospívání. Kojení z prsu matky dopomáhá také k vytváření vztahu mezi miminkem a maminkou. Přispívá tak k psychické pohodě maminky, která se dokáže ještě více na své miminko napojit.

V mateřském mléce není látka, která by miminku neprospívala

Mateřské mléko je zázračnou tekutinou, která obsahuje nejednu látku ovlivňující správný vývoj miminka. Mastné kyseliny mohou zvyšovat IQ. Mléko také obsahuje potřebné živiny, vitamíny a minerály. Ty dopomáhají k přibývání na váze miminka, zároveň ale také podporují jeho přirozené trávení. Kojení má vliv také na kvalitu spánku miminka a jeho klidnější usínání. Pravidelným krmením mateřským mlékem je podporována imunita a schopnost bránit se proti různým infekcím.

Mateřské mléko lze v dnešní době poměrně dobře nahradit

I přesto, že se jedná o jednu z nejdůležitějších funkcí maminky po porodu, v dnešní době již existují takové náhražky mateřského mléka, kterými miminko může být bez obav krmeno. V zásadě ale platí, že pokud žena může kojit, je to ten nejlepší způsob, jak miminku dodat vše potřebné, co potřebuje.

 

Zdroj článku: