Jste psí nebo kočičí lidé? Horoskop vám napoví

Jste psí nebo kočičí lidé? Horoskop vám napoví
Podle texaské studie z roku 2010 jsou lidé, kteří mají v oblibě psy sociálnější a sebevědomější, zatímco ti, co mají rádi kočky bývají kreativní a osobití. Jaime Wrighta ze serveru Purewow.com zjistil, které znamení zvěrokruhu se hodí ke psům a které ke kočkám.

Beran

Berani jsou vůdci a průkopníky zvěrokruhu. Potřebují mít po boku psa, který je bude následovat všude, kam se vydají. I v dospělosti zůstává Beran hravý a se svým psem si rád zařádí. Spolu budou objevovat nová místa a vydávat se na výpravy za dobrodružstvím. 

Býk

Když se Býk rozhoduje, zda si pořídit psa nebo kočku, určitě bude chvíli váhat. Kočka u nich může vyhrát pro jejich pohodlnost. Zřejmě si vyberou nějaké vznešené plemeno jako je kočka bengálská nebo mainská mývalí. Potřebují, aby kočka nejen krásně vypadala, ale také se hodila do jejich interiéru. I to může být rozhodujícím prvkem. 

Blíženci

Stejně jako psi mají i Blíženci spoustu přebytečné energie. Psi jsou skvělými parťáky na výlety, procházky a další společné akce. Blíženci podobně jako psi rádi stmelují lidi, jsou rádi středem pozornosti a každý den objevují něco nového. Neznamená to, že by Blíženci neměli rádi kočky, ale pokud by si museli vybrat, psi to u nich pravděpodobně vyhrají. Přítomnost psa Blížencům dodává potřebnou stabilitu a pocit jistoty. I přestože jsou Blíženci společenští, nic je neosvěží více než chvíle o samotě jen s jejich milovaným psem.

Rak

Rakovi vládne mateřský měsíc. Jsou to lidé, kteří se s oblibou pasují do role pečovatelů. Pes potřebuje přece jen o trochu více pozornosti než samostatná kočka. Štěňátku Rak dopřeje tu nejlepší péči, kterou může dostat. 

Lev

I když kočky jsou Lvu velice blízké, je pravděpodobné, že člověk v tomto svéhlavém znamení zvolí jako domácího mazlíčka psa. Mít věrného zvířecího společníka zcela odpovídá životnímu stylu Lva. Pes mu dá tolik pozornosti, kolik si jen bude přát. 

Panna

Panny milují pořádek a čistotu a kočky proto odpovídají jejich životnímu stylu. Ocení také kočičí samostatnost, aniž by ji považovaly za sobeckou či příliš odměřenou. 

Váhy

Váhy si žádají pozornost a jejich domácím mazlíčkem se tak zřejmě stane věrný a chytrý pes. Jejich intelektuální povaha ovšem ocení i kočičí estetiku a tak se může stát, že budou mít doma zvířat hned několik. 

Štír

Zádumčiví a horkokrevní Štíři rozhodně touží po psí loajalitě, ale nakonec to pravděpodobně vyhraje kočka. Štíři mohou být náladoví stejně jako šelma kočičí a navíc si potrpí na svobodné vůli, nikoliv na slepé oddanosti, takže kočičí láska pro ně znamená mnohem víc.

Střelec

Jelikož se Střelec doma příliš neohřeje, kočka pro něj zůstane na prvním místě. Přeci jen někdo na hlídání kočky se najde snadněji než pro psa. Vyzrálejší Střelec může ocenit i psa, obzvlášť potřebuje-li parťáka pro své výpravy do hor. 

Kozoroh

Kozoroh vládne rozumem. K životu potřebuje disciplínu a řád. Se psem si navzájem vyjdou vstříc. Kozoroh bude psovi dobrým pánem a ten mu zase pomůže se trochu uvolnit. 

Vodnář

Vodnáři jsou stejně jako kočky svobodomyslní a nezávislí. Jejich vášní je objevování nových věcí a stejně jako kočky se neumí podřizovat autoritám. Pes by je mohl příliš svazovat, zatímco kočičí duše v nich svým tajemstvím probouzí touhu po poznání.

Ryby

Ryby mají ke zvířatům velice blízký vztah. Zřejmě u nich najdou domov jak psi, tak i kočky. Jejich povaha je však blízká spíše kočkám. Jsou stejně hloubavé jako kočky, rády o sebe pečují jako kočky a jsou tak trochu tajemné jako kočky. Proto se lidé narození ve znamení Ryb rádi kočkami obklopují a pokud je nemají přímo doma, zajdou si za nimi alespoň do kočičí kavárny. Jsou skvělými pečovateli a všichni domácí mazlíčci se u nich budou cítit přímo královsky a jejich lásku jim několikanásobně vrátí. 

 

Zdroje: