Víte, že vaše jméno ovlivňuje vaši budoucnost i vaše povolání?

Víte, že vaše jméno ovlivňuje vaši budoucnost i vaše povolání?
Přemýšleli jste někdy nad tím, že vaše jméno ovlivňuje vaši budoucnost i vaše povolání? Možná znáte někoho, jehož jméno se na jeho profesi naprosto hodí. Je to náhoda? Kdepak, i vaše jméno vám předurčuje váš osud a to, co budete v budoucnosti dělat.

Napadlo vás někdy, že vaše jméno ovlivňuje vaše budoucí povolání?

Možná už jste se setkali s tím, že se vaše příjmení nebo někoho známého se dost shoduje s jeho povoláním. Tak například možná znáte někoho, kdo se jmenuje přímo jako nějaké povolání třeba Švec, Horník, Zahradník, Krejčí nebo Tesař a zároveň se této profesi věnuje. Není to náhoda!

Existuje totiž teorie, která říká, že si své povolání podvědomě vybíráme podle jména. Dokonce existuje taková teorie, že je naše povolání hluboce zakořeněno v našich genech prapředků.

Například se jmenujeme Sedlák a zjistíme, že někdo z našich prapředků byl sedlákem a velkou pravděpodobností získal i toto příjmení a my jenom pokračujeme v jeho šlépějích, aniž bychom o tom věděli či se o to snažili. Jednoduše to máme v genech. Měli byste si ale dát pozor i v případě jmenování svých potomků, protože jestli chcete inteligentního a úspěšného potomka, měl by získat právě takové jméno, které má na jeho budoucnost vliv.

Ale toto se netýká jenom příjmení, ale také křestního jména! Skutečně i křestní jméno má vliv na naši budoucnost a budoucí povolání. Mnohdy to ani nevíte, že právě vaše křestní jméno vás už předurčuje k budoucí kariéře. A jak je to možné? Právě každé křestní jméno má svou historii a význam a právě to vás někam zařazuje. Například nějaké jméno je z historie spjaté s ošetřovatelstvím druhých a vy třeba právě teď ve zdravotnictví pracujete či jste k tomu předurčeni.

Zajímá vás, co o vás a vašem zaměstnání vypovídá vaše jméno? Pak čtěte dál a možná se dozvíte něco, co jste o sobě dosud nevěděli.

Zajímá vás, co o vás a vašem zaměstnání vypovídá vaše jméno? Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock

Barbora

Vaše jméno vás předurčuje dosáhnout skvělé kariéry, ačkoli před vámi bude stát hned několik komplikací. Nicméně potenciál vašeho jména vás silně podrží.

Eliška

Eliška má silný potenciál, přibližuje vaší samostatnost, soběstačnost a ekonomickou nezávislost. Jste všestranně nadaná a dokážete na všem tvrdě pracovat.

Klára

Velmi dobře dokážete s druhými soucítit, a proto se vám s důvěrou lidí často svěřují. Sama hledáte smysl života v pomoci druhým a v duchu potenciálu svého jména se věnujete charitě a humanitární pomoci.

Kristýna

V duchu potenciálu vám náleží milosrdenství, soucit a shovívavost. Prožijete bohatý život, zvláště pokud se budete věnovat svým bližním a realizovat se prací pro druhé. Vaším povoláním by měla být zdravotní sestra, ošetřovatelka či humanitární pracovnice.

Zdroje článku:
  • studenta.cz,
  • MANDŽUKOVÁ, Jarmila. Jméno jako osud