Jak se úspěšně seznámit online. Internetové seznamky můžou být cestou ke šťastné lásce

Jak se úspěšně seznámit online. Internetové seznamky můžou být cestou ke šťastné lásce
Jste single, vaše okolí tvoří šťastně zadaní jedinci a vy nemáte čas nebo chuť poznávat někoho mimo svou „sociální bublinu“? Možná vás už napadlo vyzkoušet online seznamku. Lze na ní skutečně najít ten pravý protějšek?

Internet, svět neomezených možností

Domluvit si rande přes internet se stalo běžným jevem. Seznamkám ochotně podléhá nejen mládež, pro kterou je vyrůstání v éře internetu už samozřejmostí. Svoje štěstí tu zkoušejí i lidé ve věku kolem třicítky a čtyřicítky a výjimkou nejsou mezi seznámeníchtivými ani senioři.

Seznamka otvírá všem zájemcům netušené možnosti. I bytostným introvertům, stydlivým jedincům a vytíženým workoholikům doslova „naservíruje“ stovky potenciálních protějšků. To, co vypadá lákavě, však může mít své úskalí.

Podle psychoterapeutky Esther Perel nás internet může snadno vehnat do soukolí příliš mnoha možností k výběru. Seznamky svádí k tomu vybírat tak dlouho, až přeberete. Každého potenciálního partnera jednoduše analyzujete, hodnotíte a přemýšlíte, jestli je to ten pravý či ta pravá a vy byste si uměli trávit s ním zbytek života.

A co realita?

To ale pochopitelně poznáte až po určité době vztahu. Z internetového profilu se nedá rozhodně vyčíst, jak vám to bude společně klapat. Je proto vhodné se smířit s tím, že určitě nestihnete poznat všechny zájemce a přestat tlačit na pilu.

Přistupujte k internetovému randění se stejným nadhledem jako v reálu. To, že jste na seznamce, neznamená, že na vás automaticky čeká životní partner. Zkrátka naslouchejte svému pocitu a vnímejte, jestli si se svým protějškem rozumíte. Dejte si navzájem šanci k tomu se blíže poznat a když vám prvotní kontakt bude příjemný, zkuste pokročit dál.

Ovšem příliš s reálným seznamováním neotálejte. Přes monitor se nikdy nepoznáte tak dobře jako tváří v tvář a propadnout internetové iluzi o dokonalém protějšku je překvapivě jednoduché. A samozřejmě mějte na paměti základní pravidla bezpečnosti scházení se s neznámými lidmi: Nesdělujte na počátku mnoho osobních informací a pro první rande raději vyberte veřejné místo.