Znamení, která berou vztahy a randění až moc vážně. Také hledáte vztah na celý život?

Znamení, která berou vztahy a randění až moc vážně. Také hledáte vztah na celý život?
Každý z nás to má se vztahy jinak, nicméně je velký rozdíl v tom, jak vážně a závazně vztahy bereme. Někdo je totiž zvyklý střídat vztahy jako ponožky nebo se randěním prostě bavit. Jiní naopak potřebují ve vztahu jistotu a hledání partnera jim připadá jako neskutečná práce. Také k nim patříte?

Býk

Vytrvalí Býci mají rádi rutinu, stabilitu a jistotu. Právě proto je neustálé střídání partnerů a domlouvání schůzek naprosto vyčerpává. Chtějí už konečně najít svou drahou polovičku, se kterou stráví zbytek života. To jim ke štěstí stačí. Spontánní a nevyzpytatelné změny nejsou nic pro ně a už vůbec ne v milostných vztazích.

Těžké jsou pro ně i začátky vztahu. Nechtějí svou důvěru totiž dát jen tak někomu. Před prvním rande si tedy svůj protějšek vždy pořádně prošetří a zjistí jejich vztahovou minulost. Pokud jim něco nesedí, nebudou danou osobu už ani zvažovat.

Jsou tedy hodně zdrženliví, ale dělají to jen proto, že chtějí najít dlouhodobý a stabilní vztah, který se po pár neshodách nerozpadne. Proto nemohou ztrácet čas s něčím, co nemá žádný potenciál.

Když už ale někoho, komu mohou plně důvěřovat a s kým chtějí trávit každou chvíli, najdou, věnují mu tolik péče a užijí si s ním takovou zábavu, že nebude mít ani pomyšlení na to, že by je opustil. Býci se vztahu navíc tak snadno nevzdají, na to jsou až moc tvrdohlaví.

Kozoroh

Kozorozi se na první pohled mohou zdát chladní a odtažití, ale uvnitř jsou milující a křehcí. Mohou na sebe ale hodně tlačit a stresovat se z toho, že ještě žádný vážný vztah nenašli. Potřebují totiž, aby všechno šlo podle jejich plánu a jsou zvyklí, že tvrdou prací dosáhnou všeho. Už z podstaty tedy hledají dlouhodobé vztahy. Mají totiž rádi stabilitu a organizovanost.

Když ve vztahu tedy vidí budoucnost, budou do něj dávat všechno. Pokud vám říkají, že to s vámi myslí vážně, věřte jim. Nelhali by vám, už jen proto, že by jim to za to nestálo. Nehledají totiž jen krátkou známost, ale někoho s kým si mohou vytvořit zážitky a vybudovat budoucnost. Závazky jsou pro ně všeobecně důležité a vztahy tedy nejsou výjimkou.

Ryby

Ryby jsou velkými romantiky, kteří věří v to, co jim říká jejich srdce. Mají tak silnou intuici, že když cítí, že se k nim někdo hodí, musí ho získat. Pokud si s někým takovým vytvoří silné pouto, berou vztah opravdu vážně a snaží se svého partnera dělat šťastným. Občas u toho bohužel zapomínají samy na sebe.

Pokud jsou si ale vztahem jisté, jdou do něj naplno a dají mu opravdu všechno, co mají. Trvá jim déle se s někým sblížit, přestože jsou hodně důvěřivé a empatické. Je pro ně totiž těžké se druhým skutečně otevřít a ukázat jim všechny své stránky. Chtějí ale jenom, aby je někdo měl rád, a proto mohou být láskou naprosto zaslepené.

zdroj: Kathy Hutchinson / Shutterstock

Rak

Pro starostlivé a citlivé Raky patří rodina a vztahy mezi hlavní životní hodnoty. Právě proto berou každý pokrok ve vztahu tak vážně. První rande totiž není tak bezvýznamné, jak by si někdo mohl myslet. Může přece zásadně rozhodnout o jejich budoucnosti.

Trvá jim déle, než se druhým otevřou, a to právě i ze strachu, že od sebe daného člověka odeženou. Když se s někým ale dostatečně sblíží, dávají do toho všechny své emoce. Chtějí se cítit zamilovaně. Protože všechny své pocity ale vnímají tak intenzivně, mohou se nepříjemně zranit. Proto ve vztahu vyhledávají hlavně stabilitu a pocit bezpečí.

Jsou sice věrní a umí vytrvat, ale když se něco nepovede, nebojují za každou cenu jako Býci nebo Kozorozi. Pokud je totiž něco hodně raní, raději to rovnou vzdají. Přitom by se vše mohlo vyřešit jen trochou ochoty a porozumění.