Patříte ke znamení zvěrokruhu, které neumí říct ne?

Patříte ke znamení zvěrokruhu, které neumí říct ne?
Asertivita je užitečná vlastnost, pokud se správně použije. Lidé schopní říci ne mají jednodušší život, vzniká menší pravděpodobnost, že je ostatní lidé využijí. Pokud jste se však narodili v jednom z uvedených znamení zvěrokruhu, nikdy nevíte, jak říci ne.

Býk (20. dubna – 20. května)

Staráte se více o dobro ostatních než o vaše vlastní. Chcete lidi kolem vás uspokojit vaší milou povahou. Kdokoliv vás požádá o pomoc, vy nedokážete odmítnout. Děsí vás představa, že někdo je méně šťastný než vy, hlavně z finančního hlediska. Častokrát pomáháte bezdomovcům a sociálně slabším lidem, poněvadž si nedokážete představit, že byste se ocitli na stejném místě jako oni. Ta představa vás děsí. Jste příliš lítostiví, proto to děláte.

Lev (23. července – 22. srpna)

Chcete, aby si vás lidé vážili. Jakmile vás někdo o něco požádá, vy nikdy neřeknete ne. Potřeby ostatních lidí upřednostňujete před svými vlastními. Dokonce i kdybyste měli prošvihnout svůj oblíbený seriál, pomůžete raději ostatním lidem, kteří se bez vaší pomoci neobejdou. Víte, že o vás budou mluvit před jejich přáteli v dobrém slova smyslu.

Panna (23. srpna – 22. září)

Těší vás, když můžete pomoci lidem svou radou či činem. Pokud je někdo šikanovaný, vy mu okamžitě přispěcháte na pomoc. Máte rádi, když jsou věci takové, jak by měli být. Nikdy neřeknete ne, když je někdo v nouzi, a jako bonus mu ještě nabídnete vhodné řešení, co dělat, aby se jeho nezáviděníhodná situace nemusela opakovat. Občas jste kritičtí, avšak člověk v nouzi vás pozná jako opravdového přítele, na něhož je spolehnutí.

Váhy (23. září – 23. října)

Lidé, kteří vás znají, vědí, že nikdy neupřednostníte své pohodlí před štěstím druhých lidí. Také se rádi vyhýbáte konfliktům, pokud nemusíte, neřeknete ne. Budete se i ke svým nejhorším nepřátelům chovat tak, jak byste chtěli, aby bylo zacházeno s vámi. Pokud někoho nemáte rádi z nějakého závažného důvodu, nikdy mu to neřeknete. Nechcete totiž vidět negativní reakce lidí a nechcete, aby vás začali pomlouvat.

Ryby (19. února – 20. března)

Staráte se až příliš o fyzickou i psychickou pohodu ostatních lidí. Pokud někdo potřebuje s něčím pomoci, vy mu vždy nabídnete pomocnou ruku. Máte nejnižší schopnost asertivity. Jakmile vás někdo o něco požádá, prostě to uděláte. To může vést k tomu, že lidé budou využívat vaší dobroty, ovšem jakmile to zjistíte, příště opět neřeknete ne. Je to pro vás neslušné. Také byste chtěli pomoci, kdybyste potřebovali.

Zdroj článku: