Horoskop na rok 2023 pro Štíry: Budete muset změnit své názory a postoje

Horoskop na rok 2023 pro Štíry:  Budete muset změnit své názory a postoje
Je načase, aby Štíři pomalu začali vylézat ze svých úkrytů a skrýší. Rok 2023 se totiž kvapem blíží a hvězdy si pro toto znamení zvěrokruhu připravily celou řadu překvapení. Jste napjatí?

V roce 2023 vás planety donutí změnit vnímání řady věcí, zejména pak v osobním životě. Proč ta náhlá změna? Na vině bude Mars v kombinaci se Saturnem. Obě planety budou sloužit jako jakási výstraha. Oproti tomu vás Jupiter bude až do třetího čtvrtletí roku zahrnovat požehnáním a pomáhat vám i vaší rodině. A co dalšího vás ještě čeká?

Láska

Bez ohledu na to, jak jste praktičtí, lásku ke svému fungování zkrátka potřebujete. Tento rok pro vás bude láskou a romantikou přímo překypovat. Štíři, kteří jsou čerstvě ve vztahu, budou kolem druhého čtvrtletí hledat požehnání planety Jupiter, která jim umožní lépe si porozumět a vyřešit všechny vleklé otázky a problémy ve vztazích. Existuje šance, že kvůli Saturnu ukončíte současný vztah, třebaže se rozejdete v dobrém. K překonání jakékoli situace po citové stránce však budete potřebovat více času než obvykle.

Pro nezadané Štíry platí určité varování. Merkur může ovlivnit váš sektor komunikace a vnést do vašeho života některé zbytečné potíže a problémy. Mohlo by se zdát, že šance najít pro sebe vhodného partnera je až příliš obtížná a problematická. V takových situacích zachovejte klid a buďte optimističtí – na konci roku se dočkáte.

Finance

Rok 2023 vás po finanční stránce učiní šťastnými. Přichází však také s mírným varováním. Jakmile se ke slovu dostane planeta Saturn, vaše plány a představy týkající se financí a peněz nemusí jít podle plánu. Ideální bude si na první tři měsíce dát od peněz tak trochu pauzu. Přehodnoťte tedy své priority a zkuste vše řešit trochu jinak. Saturn vás bude pokoušet až do poloviny roku, pak se začne situace zlepšovat a vy si budete moct trochu vyhodit z kopýtka.

Štíři: Dávejte si pozor, koho do svého podnikání pustíte. Zdroj: fizkes / Shutterstock

Kariéra

Problémy v profesním životě nesete obecně velmi těžce. Často se pak stane, že přestanete uvažovat jasně, což se vám v nadcházejícím roce může vymstít. I zde nastoupí planeta Saturn do akce, aby otestovala vaši trpělivost a kontrolu nad sebou samými. Díky tomu se můžete cítit nesví a ztracení. Udělat obrovský skok v kariéře by pro vás mohlo vypadat jako těžký úkol.

Hledáte-li práci, nepočítejte s úspěchem dříve než v polovině roku. Povýšení se v roce 2023 dočkají lidé s technickým zaměřením. Podnikatelé pak dostanou vynikající nabídky na rozšíření svých podniků. Dávejte si však pozor, koho do svého podnikání pustíte a učiníte jeho součástí.

Rodina

Vaše myšlení se bohužel bude rozcházet s myšlením lidí ve vaší rodině. Do sporů se dostanete s lidmi zejména starší generace. Lidé, kteří jsou starší než vy, se s vámi mohou dostat do sporů kvůli práci. Přistupujte k nim s úctou, zdvořilostí, a hlavně chladnou hlavou.

Co nejvíce se vyhýbejte hněvu a berte vše jako zkoušku toho, co vůbec vydržíte. Když v ní obstojíte, bude druhá polovina ve všech aspektech lepší a klidnější. Můžete se také dočkat stěhování do nového. U vašich prarodičů se pak mohou vyskytnout určité zdravotní problémy. Naopak vaše děti se budou těšit pevnému zdraví prakticky celý rok.

U štírů se mohou projevit problémy s trávením a zažíváním. Zdroj: pathdoc / Shutterstock

Zdraví

V průběhu roku se budete cítit skvěle, protože se konečně zbavíte vleklých nemocí a dalších zdravotních problémů z předchozího roku. Se silnou imunitou v boji proti nemocem si budete užívat také čas na odpočinek, který nesmírně napomůže vaší celkové pohodě. Pokud jste bojovali s nějakými psychickými potížemi nebo problémy se spánkem, má pro vás tento rok varování. 

Planeta Saturn vás bude od začátku neustále pobízet ke změně životního stylu k zdravějšímu a lepšímu přístupu. Zkuste jít této snaze naproti. Může se stát, že se u vás projeví problémy s trávením a zažíváním. Nepřepínejte se a v druhé půlce roku se dočkáte zlepšení po fyzické i psychické stránce.