Fáze Měsíce mají na těhotenství nezanedbatelný vliv

Fáze Měsíce mají na těhotenství nezanedbatelný vliv
Příroda zde byla vždycky a vzešel z ní také člověk. Moře, lesy, hory... Podob přírody je nespočet, ale všechny se dozajista určitým způsobem propojují s lidmi – ať už na fyzické, psychické nebo spirituální úrovni.

Příroda a její síla historicky čím dál více fascinovala vědce, kteří zjistili třeba souvislost mezi mořským přílivem a odlivem a měsíčními fázemi, nebo že někteří tvorové žijící na této planetě používají Měsíc a oblohu k navigaci. V dávných dobách také ženy řídily svůj menstruační cyklus na základě měsíčních fází, což začíná být víc a víc trendem i v dnešní době. Cyklická žena je každá, a to bez ohledu na věk, zdravotní stav nebo těhotenství. V tomto článku se dozvíte, jak luna na obloze ovlivňuje právě nastávající maminky.

Úplněk

Během těhotenství projde žena deseti měsíčními cykly, během kterých nemenstruuje, což ale neznamená, že by se nemohla řídit lunou na obloze. Ta totiž v každé fázi vysílá jinou energii, ať už je to kvůli postavení planet nebo jiným důvodům.

Úplněk bývá často spojován s ovulací, symbolicky to dává smysl, jelikož je Měsíc ve své nejviditelnější a nejsilnější podobě, proto i ženy disponují nejplodnějším obdobím. V těhotenství se ovšem úplněk může spojovat s jinými věcmi, jako je třeba nejvhodnější období pro rozhodování, začínání nových projektů, chození do společnosti nebo kreativní a tvůrčí činnost.

Úplněk bývá spojován s ovulací, Zdroj: Dean Drobot/ Shutterstock

Ubývá

Během této měsíční fáze se doporučuje uklízet, čistit a zbavovat se všeho, co už v našem životě nemá místo. Jestliže totiž lpíme na věcech, ale i na lidech, zavání to závislostí. Podle Mirandy Gray se této fázi říká kreativní a mohou zesílit naše emoce, kdy se cítíme méně tolerované a podrážděné.

Z tohoto důvodu se musí veškeré emoce filtrovat hned pryč z našeho těla, jinak se totiž usazují v našem podvědomí a vyjdou na povrch v ten nejméně vhodný moment, třeba až u porodu, a to si nepřeje žádná žena. 

Nov

Této fázi se v cyklu ženy (ať už je těhotná, nebo ne) říká reflektivní. V tomto období se musíme zastavit a naslouchat svému vnitřnímu hlasu, odhodit na pár dní všechny povinnosti. Měsíc je v této fázi postaven k Zemi tak, že jej na obloze neuvidíme, což se také symbolicky spojuje s našimi vnitřními strašáky, kteří vylézají na povrch. Využijte tuto očistnou fázi také ke zhodnocení svých hodnot a priorit. Čím více na sobě samých budete pracovat, tím klidnější potom budete mít porod.

Roste

Měsíc opět začínáme vidět na obloze, kdy se každým dnem zvětšuje, Miranda Gray tuto fázi nazývá dynamická. Začínáme tedy opět nabírat sílu a energii, což je dobré využít pro plánování a přípravu čehokoliv, co nás čeká, ať už je to spojeno s těhotenstvím, domácností nebo prací. Během měsíčního cyklu je ale také dobré myslet na daný měsíc, v kterém se nacházíme. Ať už je to totiž leden, květen nebo září, každý kalendářní měsíc si s sebou nese jinou symboliku, ať už historicky nebo dle aktuálního postavení planet.

Zdroje článku: