Druidský horoskop: Objevte moudrost keltských stromů

Druidský horoskop: Objevte moudrost keltských stromů
Systém astrologie keltských stromů byl vyvinut na základě přirozeného spojení s druidskými znalostmi cyklů Země a jejich úctou k rostlinám, především pak stromům. Druidové věřili, že stromy jsou zdrojem moudrosti a poznání.

Bříza

24. prosince - 20. ledna

Stejně jako bříza s vysokou korunou plnou drobných srdčitých lístečků jsou zrozenci v tomto znamení solitéry, kteří odolávají mrazu a dokáží se uchytit téměř všude. Jsou ctižádostiví a ochotni překonat mnoho překážek, aby dosáhli svých životních cílů. V případě úspěchu se cítí jako strom dorostlý do své maximální výšky s nadhledem nad životy těch dole. V lásce jsou velmi opatrní. “Nejprve kariéra a potom teprve vážné známosti,” bude patrně jejich heslem. 

Jeřáb

21. ledna - 17. února

Když je léto u konce, zdobí jeřabinové stromy oranžovo-červené plody. Jeřáb jimi obdarovává ptactvo v širokém okolí. Podle pověsti byly plody, přinášející nesmrtelnost, darem bohů. Lidé narození v tomto období jsou upřímnými vizionáři s kreativními myšlenkami a vysokými ideály. Podle druidů na Zemi spadli z oblohy jako bytosti, které vůbec nepocházejí z tohoto světa. Možná právě proto jsou tak fascinováni novými progresivními tématy a pro ostatní jsou často nepochopitelní. 

Čtěte také: Zrozenec ve znamení Štíra: Strážce majáku, jasnozřivý soudce i podezíravý cynik

Jasan

18. února - 17. března

Jasan je strom plný fantazie se svobodným duchem, který nemá rád žádné omezení. Lidé narození pod astrologickým znamením tohoto keltského stromu mají živou představivost a dokážou si vytvořit svůj vlastní křišťálově čistý svět. Jsou přitahování k umění, psaní, vědeckým nebo duchovním tématům. Okolí si může myslet, že jsou samotáři, ale zdání klame, pouze více energie věnují neustálé vnitřní obnově a názory druhých je málokdy rozhodí. 

Olše

18. března - 14. dubna

Olše je svérázný strom, který v jedincích narozených v tomto čase probouzí ohnivou vášeň. Jsou přirozenými hybateli s okouzlující společenskou povahou. Mají schopnost rychle získat publikum, které nadchnou svým charisma a dobrými nápady. I přes tvrdé kopance začínají bez velké lítosti vždy s novým odhodláním. 

Čtěte také: Jaké kvality máte podle čínského zvířecího kalendáře

Vrba

15. dubna - 12. května

Vyznačuje se intuitivní moudrostí, i přes rychlý vzrůst prochází životem s vynalézavostí a schopností pozorného vnímání. Drží se trpělivě při zemi, protože dobře rozumí přírodním cyklům a ze své podstaty ví, že každá příležitost má svůj čas. Lidé narození v tomto rozmezí nemají rádi, když se do jejich předem promyšlených záležitostí netrpělivě vměšuje někdo jiný a pokud je druhý rozhněvá, tvrdě se ohradí.

Hloh

13. května - 9. června

Jsou neustále plní energie a zvědavosti. Mají v sobě schopnost chameleona, přizpůsobí se každé situaci a snadněji se vyrovnávají s kdejakou změnou. Bývají všestranně nadaní. Kam se vrtnou, tam se jim otevře svět nových příležitostí. Pokud si v životě najdou chvíli klidu, dokážou vnímat celkový obraz a mít úžasný vhled do životních situací. 

Čtěte také: Ty nejlepší a nejhorší vztahy podle čínské astrologie

Dub

10. června - 7. července

Příroda obdařila tento vznešený strom zvláštní silou. Lidé z tohoto astrologického znamení se stávají ochránci slabších a jednají za ty, kterým dochází energie. Mají hluboké znalosti svých předků, díky čemuž se snadno chopí role průvodce či učitele. 

Cesmína

8. července - 4. srpna

Krásná a vznešená Cesmína prochází životem sebejistým a elegantním způsobem. Všude, kde se objeví, budí pozornost ostatních. Svou laskavostí a dobrosrdečností spojenou s vůdčími schopnostmi i v těžkých časech inspiruje lidi kolem sebe. 

Čtěte také: Střelec v milostném vztahu: S kým může vytvořit trvalý vztah a s kým je vhodné se raději jen kamarádit

Líska

5. srpna - 1. září

Většina ze zrozenců v období Lísky prochází životem klidným a rezervovaným způsobem. Své emoce si ponechává čistě pro sebe. Osobní potenciál projeví velmi brzy, ale má tendenci se zaseknout kvůli přílišnému soustředění se na detaily. Hledá místo, kde se její pečlivost a praktičnost cení. 

Vinná réva

2. - 29. září

Lidé narození ve znamení Vinné révy jsou posly podzimní rovnodennosti. Díky tomu si s sebou nesou nerozhodnost a rozporuplnost. Ve všem vidí to dobré i špatné a dříve, než učiní osobní rozhodnutí, dlouho rozvažují. Jsou milovníky umění, krásy a dobrých věcí.

Čtěte také: Věrnost podle slunečních znamení. Na koho si dát pozor

Břečťan

30. září - 27. října

Břečťan roste i v roční době, kdy slunečního svitu ubývá. Zrozenci v období Břečťanu mají sílu překonat jakoukoliv situaci. I když je život vůči nim nespravedlivý, problémy snášejí s tichou vytrvalostí. Mají pevnou víru, která jim dává sílu odolat i v temných chvílích. Jsou vždy připraveni podat pomocnou ruku, vyslechnout a povzbudit svou trpělivou přítomností. 

Rákos

28. října - 24. listopadu

Rákos je mohutná travina, která je živa z temných vod. Lidé narození ve znamení Rákosu si drží své tajemství, protože objevují věci, které jiní lidé neuvidí za celý život. Svou vášnivou povahou dosáhnou téměř vždy svého cíle. Jejich vládnoucí planeta Pluto se spojuje s temným bohem podsvětí, tudíž některé jejich povahové vlastnosti mohou být poněkud zastrašující, ale to pouze tehdy, potlačují-li své emoce. 

Čtěte také: Co očekávat od vašeho šéfa podle slunečního znamení

Černý bez

25. listopadu - 23. prosince

Lidé z tohoto znamení milují svobodu a jsou poněkud nezkrotní. Ve všem hledají vzrušení a dobrodružství. Využijí každé příležitosti, kdy mohou doplnit sluneční energii. Ve stáří se stahují do ústraní. Pro své přátelé zůstávají výbornými pomocníky a životními filozofy.