Co očekávat od vašeho šéfa podle slunečního znamení

Co očekávat od vašeho šéfa podle slunečního znamení
Všimli jste si, že váš nadřízený ve znamení Střelce má pro ostatní vždy vlídné slovo a úsměv na tváři? Zatímco šéf narozený ve Štírovi nešetří kritikou, ale na jeho podporu v nouzi se můžete spolehnout. Jaký je ten váš šéf?

Beran

Lidé narození ve znamení Berana bývají rozenými vůdci. Mají naprosto jasno, jak ostatní lidi vést. V roli nadřízeného se cítí sebejistě, velmi rádi rozhodují a ke svým zaměstnancům jsou nároční. Respektují individualitu ostatních a vyžadují samostatnost, ocení upřímnost a preferují stručnost. Pokud chcete na svého nadřízeného zapůsobit, nebojte se přijít s neotřelým plánem. Berani milují výzvy a pokud se stanou součástí něčeho neobvyklého, probouzí to v nich tu pravou bojovnou energii.

Býk

Býci se v roli nadřízeného cítí pohodlně, ale věcem častěji nechávají volný průběh. Své zaměstnance nejprve dobře proškolí a poté striktně lpí na dodržování pravidel. Cení si samostatnosti a spolehlivosti a nejvíce ocení klidné a vyrovnané zaměstnance. Bývají velmi pragmatičtí a chtějí mít na stole výborné výsledky.

Čtěte také: Nejlepší milovníci podle horoskopu: Vášnivý Štír, citlivý Rak a kreativní Vodnář

Blíženci

Jedinci narození ve znamení Blížence jsou i jako šéfové rádi součásti týmu a o své zkušenosti se dělí s ostatními. Nebývají rozenými vůdci a důležité záležitosti delegují na několik schopných zaměstnanců. Blíženci jsou mistři slova a dokážou snadno překroutit fakta ve svůj prospěch. Nemají rádi dlouhé prezentace a porady, ovšem na pracovních večírcích to vždycky pořádně rozjedou. 

Rak

Raci jsou extrémně pečliví a přiměřeným způsobem nároční. Více než na pravidlech a příkazech jim záleží na všeobecné spokojenosti. Od svých zaměstnanců očekávají maximální spolupráci a také ohled na druhé. Dávají velký prostor osobním rozhovorům a schůzím, ale když už se rozhodnou, nestrpí, pokud někdo jejich autoritu zpochybňuje.

Lev

Nadřízení ve znamení Lva dokáží zastávat vrcholné pozice v jakékoli společnosti. Na svou práci bývají velmi hrdí. Jednají čestně a nezaujatě, avšak jejich autorita nesmí být ohrožena, od svých zaměstnanců vyžaduje naprostý respekt. Chcete-li prosadit svou vlastní myšlenku, nenápadně ji zasaďte do jejich mysli, budete mít mnohem větší šanci na úspěch, než kdybyste se prosazovali. 

Čtěte také: Nejpracovitější a nejlínější znamení zvěrokruhu

Panna

Pro šéfy ve znamení Panny jsou nejdůležitější výsledky. Jsou to pragmatičtí realisté, které zajímají fakta a čísla. Buďte proto na každou schůzi perfektně připraveni. Obzvlášť pokud žádáte o zvýšení platu, mějte v ruce své konkrétní výsledky, abyste prokázali oddanost své práci. Vyjadřujte se stručně a nikdy nic nepřikrášlujte. Panny se rády rozhodují samy a manipulaci vesměs rychle prokouknou. 

Váhy

Nadřízení ve znamení Vah dávají přednost dobrým pocitům před dobrými výsledky. Ze všeho nejdůležitější je pro ně popularita, která zároveň oslabuje jejich úsilí. Chvála a uznání jim dodává falešné peří a lehce je oslepí. Hned na druhém místě je pro ně obecné blaho celého týmu. Nestrpí prospěchářské chování, naopak si cení zapojení se v záležitostech, které přinášejí užitek celé firmě včetně spolupracovníků.   

Štír

Ke svému nadřízenému narozenému ve znamení Štíra buďte vždy upřímní. Od svých zaměstnanců očekává ty nejlepší výkony a když už se něco nedaří dá přednost upřímnému připuštění chyby. Bývá energickým a náročným šéfem, který ale úsilí svých podřízených ocení adekvátní a dostatečnou odměnou. 

Čtěte také: Věrnost podle slunečních znamení. Na koho si dát pozor

Střelec

Člověk narozený ve znamení Střelce je optimisticky naladěný šéf, který má otevřenou mysl a rád naslouchá ostatním. Může mít tendenci odbíhat od tématu či měnit svá rozhodnutí, ale svým nadšením a energii zpravidla vše vynahradí.

Kozoroh

Kozoroh se šéfem už narodil, a tak do pozice nadřízeného vpluje bez obtíží. Svou pozici bere nesmírně vážně a za žádných okolností nepřipustí, aby někdo oslabil jeho autoritu. Respekt, zodpovědnost a upřímnost, to jsou kvality, které Kozoroh ocení.

Čtěte také: Ženské přednosti podle znamení zvěrokruhu. Poznejte, v čem je skryto kouzlo vaší krásy

Vodnář

S Vodnáři v pozici nadřízeného se setkáte velmi zřídka, do této role se totiž neradi pouštějí. Jejich nadhled a nebojácnost však mohou firmu obohatit. Od zaměstnanců očekávají samostatnost a vlastní nápady. Neoplývají velkou trpělivostí a ocení bleskurychlá rozhodnutí, někteří zaměstnanci tak mohou mít s jejich rychlostí potíže.         

Ryby

Jako šéfové jsou Ryby tolerantní, empatické a vstřícné. Jejich přístup je neformální a uvolněný. Než se rozhodnou, vše důkladně promyslí, a tak mohou občas působit nerozhodně. Nejsou mistři organizace a od svých podřízených očekávají vlastní zapojení a kreativitu. Dokážou ocenit lidi s talentem a poskytnout jim dostatek tvůrčího prostoru.