Zrozenec ve znamení Štíra: Strážce majáku, jasnozřivý soudce i podezíravý cynik

Zrozenec ve znamení Štíra: Strážce majáku, jasnozřivý soudce i podezíravý cynik
Objeví se vždycky, když to nečekáme. Ví o nás i to, co o sobě sami nevíme. Je fascinující, jednou vášnivý, jindy chladný jako led. Jednou sarkastický pesimista, jindy zase ohromný optimista. Vyznáte se ve Štírech?

Detektiv workoholik

Nebojácní Štíři s výborným instinktem prohlédnou člověka skrz naskrz, najdou skryté vady, které běžnému smrtelníkovi ujdou. Před jeho rentgenovým okem neskryjete ani nedokonalou stěnu za nábytkem, o které přece víte jen vy. Chcete-li si získat jeho přátelství, musíte být naprosto upřímní. Pro člověka ve znamení Štíra jste stejně nedůvěryhodní jako ten největší gauner. Je totiž detektiv workoholik, nikdy si neodpočine, stále stráží, prošetřuje a hodnotí. Na nikom nenechá nit suchou. Avšak všechna zjištění si nechává jen pro svůj soukromý výzkum, aby jako strážce majáku ochránil ty, kteří kolem naivně plují na svých vratkých loďkách.

Buduje mosty přes propasti

Stojí-li Štír po našem boku, máme možnost učinit významné objevy, které nás dovedou k hlubšímu pochopení života. Štír nám bude vždy osvětlovat temné kouty. Budeme-li se bát a utečeme, promarníme příležitost poznat tajemství hříšného světa. Štíři staví mosty přes propasti, znají očistnou moc utrpení a své nejbližší chrání před naivním optimismem. 

Štíři nejsou zlí

Nejsou ani horší ani lepší než ostatní. Ale pokud zneužijí své dary, může z nich jít strach. Ten, kdo Štíra zná a nezalekne se jeho jedového bodáku, počká až sopka vyvře, pod nepřístupnou ochrannou slupkou najde citlivého a nejistého, stále hledajícího jedince. Zaměříme-li se na to, co je třeba společně udělat, zjistit a prožít, obavy z tvrdé Štírovy pomsty mohou jít stranou. 

“Největší štěstí je vědět, proč je člověk nešťasten.”
Fjodor Michajlovič Dostojevskij