Druidský horoskop pro rok 2023: Kaštany a Vrby naleznou protějšek snů

Druidský horoskop pro rok 2023: Kaštany a Vrby naleznou protějšek snů
Druidové byli keltští kněží, učitelé, filosofové, soudci, věštci, proroci a léčitelé. Oplývali významnými duchovními schopnostmi, které mj. zahrnovaly prorocké vize, byli dobře znalí přírodních sil a vytvořili vlastní horoskop. Co na vás dle druidů čeká v roce 2023?

Horoskop druidů, tzv. stromoskop, je speciální, neboť vzhledem k silnému sepjetí druidů s přírodou je sestaven z názvů stromů a některá znamení stromů se v průběhu roku opakují. Je založen na tom, že jak lidé, tak i stromy žijí a svými vlastnostmi se podobají sobě navzájem. Velká část druidů také věřila, že každý člověk se po smrti promění ve strom.

Jasmín (3. – 11. listopadu; 1. – 14. května)

Budete mít dostatek energie ke zdárnému dokončení všeho, do čeho se pustíte, ať je to váš nový koníček, plánování svatby nebo stěhování. Během jarních měsíců se seznámíte s lidmi, kteří vás mohou výrazně posunout v kariéře. Ve financích záležitostech se bude dařit.

Kaštan (12. – 21. listopadu; 15. – 24. května)

Z bývalého vztahu jste se možná ještě nedostali kvůli nasazeným růžovým brýlím, přesto důvěřujte osudu. Již začátkem roku můžete narazit na zajímavý protějšek. Zadané páry se budou vznášet na obláčku lásky.

Jasan (22. listopadu – 1. prosince; 25. května – 3. června)

V roce 2023 konečně vyrazíte na dovolenou za teplem, kterou dlouho plánujete. Nezapomeňte na opalovací krém a finanční rezervu. Zadaní pravděpodobně rozšíří rodinu o nového člena, ať se jedná o potomka nebo domácího mazlíčka.

Habr (2. – 11. prosince; 4. – 13. června)

Tento rok se necháte také trochu více opečovávat. Možná budete více vyrážet za wellness, možná si jen určíte hranice ve vztahu a nebudete vše táhnout pouze na svých bedrech.

Fíkovník (12. – 20. prosince; 14. – 23. června)

V roce 2023 se vám bude mimořádně dařit ve všem na co sáhnete. V práci vás může v polovině roku čekat povýšení, ale pouze pokud nepolevíte v úsilí.

Buk (21. prosince, tj. zimní slunovrat)

Měli byste si začít trochu více užívat život, který nestojí pouze na vydělávání peněz. Vyrážejte více do přírody nebo začněte s novou aktivitou. Můžete na cestách potkat partnera svých snů.

Bříza (24. června)

Ve vztazích mějte otevřené oči. Protějšek to s vámi možná nemyslí stejně upřímně jako vy s ním, což naštěstí včas odhalíte a rychle překonáte.

Jabloň (22. prosince – 1. ledna; 25. června – 4. července)

Milé jabloně, zkuste méně utrácet za ostatní a více za sebe. Již dlouho jste se chtěli podívat do zahraničí, tak vyrazte třeba ve společnosti přátel.

Jedle (2. – 11. ledna; 5. – 14. července)

Blízký člověk vám dá životní lekci a vy si uvědomíte, jak netolerantní jste sami byli. Omluvíte se. V práci a lásce budete mít štěstí.

Druid
Zdroj: Thomas Mucha / Shutterstock

Jilm (12. – 24. ledna; 15. – 25. července)

Jilmy, vy se psychicky zklidníte. Momentálně se o vás uchází zástup ctitelů, tak si můžete vybírat. V roce 2023 se vám splní vše, co opravdu chcete.

Cypřiš ( 25. ledna – 3. února; 26. července – 4. srpna)

Budete mít originální nápady, které mohou vyústit až v myšlenku na vlastní podnikání a jeho realizaci. Pokud jste zaměstnanec ve firmě, získáte lépe placenou pozici.

Topol (4. – 8. února; 5. – 13. srpna)

Ve vztahu budete vyžadovat velkou nezávislost, připadá vám, že žijete život svého partnera a ne svůj. Zkuste třeba začít tím, že vyrazíte ven s kamarády.

Cedr (9. – 18. února; 14. – 23. srpna)

Dejte si pozor na pochybné lidi. Někdo z blízkých přátel se vás bude snažit zatáhnout do aktivit, u kterých by vám vadilo, kdyby se o nich někdo dozvěděl. Myslete na důsledky.

Borovice (19. – 29. února; 24. srpna – 2. září)

Budete úspěšně pokračovat v tom, co jste započali minulý rok, a podaří se vám vše úspěšně dokončit. Zkuste trochu méně utrácet. Zadaní mohou uvažovat o rozšíření rodiny o domácího mazlíčka nebo potomka.

Vrba (1. – 10. března; 3. – 12. září)

Rok 2023 se ponese na vlnách lásky. V květnu se setkáte s protějškem, který vám snese modré z nebe. Rozhodně si ho nenechejte utéct.

Lípa (11. – 20. března; 13. – 22. září)

Lípám se bude velmi dařit po pracovní stránce a bohužel hodně lidí vám bude závidět. Nenechte si jimi kazit náladu. Dávejte si akorát pozor na své peníze při cestování.

Dub (21. března, tj. jarní rovnodennost)

Budete mít úspěšný rok, pouze v podzimních měsících vás může potrápit zdraví. Předejít tomu můžete včasnou prevencí na jaře. Zkuste jarní detoxikaci zeleninovými šťávami.

Olivovník (23. září, tj. podzimní rovnodennost)

Nemusíte se neustále tvářit nedotknutelně. Zkuste se otevřít těm, na kterých vám záleží. Zjistíte, že k vyřešení problémů ve vztazích stačilo jen více komunikovat.

Líska (22. – 31. března; 24. září – 3. října)

Čeká vás poklidný rok. Budete zvažovat několik pracovních nabídek. V létě vyrazíte s rodinou na dovolenou k moři. Více dbejte na zeleninu a ovoce ve stravě.

Jeřáb (1. – 10. dubna; 4. – 13. října)

Přestaňte si prosím vyčítat všechny problémy světa – válku, Covid, nepovedené vztahy. Všechno není vaše chyba, nakládáte si toho na svá bedra příliš. Zkuste si o vašich myšlenkách s někým kompetentním promluvit. Navštívit terapeuta je v dnešní době poměrně běžná záležitost a nikomu o tom nemusíte říkat.

Javor (11. – 20. dubna; 14. – 23. října)

V roce 2023 budete více vyrážet za zábavou a s přáteli na výlety. Většinu času si udržíte optimistickou náladu a začnete více sportovat.

Ořešák (21. – 30. dubna; 24. října – 2. listopadu)

Budete budovat kariéru nebo začnete studovat a oprostíte se od komplikovaných vztahů. V půlce léta a začátkem zimy můžete vyhrát menší obnos peněz. Nečekají vás výrazné problémy.

Zdroje článku: