Znamení zvěrokruhu, kterým smrdí nohy: Tato tři jsou na zápach nohou více náchylná

Znamení zvěrokruhu, kterým smrdí nohy: Tato tři jsou na zápach nohou více náchylná
Každý někdy zažil nepříjemný moment, kdy si musel zout boty a zrovna mu nevoněly ponožky. Někteří lidé mají to štěstí, že jim nohy tolik nesmrdí, někteří ale mají boty sotva chvilku a už jim nelibě voní. V článku se dozvíte, která znamení jsou na zápach nohou náchylná – patříte k nim i Vy?

Ryby (od 20. února do 20. března)

Ryby jsou vodním znamením a jejich charakteristikou je neustálá snaha se okolí přizpůsobit a také nestálost. V oblasti hygieny jste liknaví při čistění zubů a často Vás mohou trápit zubní kazy. Některé charakteristiky přisuzují Rybám také problematické fungování lymfatického sytému a s ním spojených potíží – právě smradlavých nohou. Lymfatický systém je zodpovědný za přenos lymfy po těle a filtrování toxinů a nečistot. Pokud se zde vyskytuje problém, může se to projevit velmi nepříjemným zápachem nejen nohou, ale i podpaží a jiných částí těla.

Ve spojení s tím, že jsou Ryby považovány za jedno z nejšpinavějších znamení, je pak na světě katastrofa jako smradlavé boty, ponožky a celé nohy. Nedělá Vám problém chodit v jednom páru ponožek celý týden a na Vašich botách je zanedbání hodně znát i zvenčí. Nohám neuškodí častější koupel, čisté ponožky a vyčištěné boty.

Rybám neuškodí zvýšená hygiena, Zdroj: STEKLO/ Shutterstock

Střelec (od 22. listopadu do 22. prosince)

Znamení Střelce je velmi extrovertní, aktivní a na čem si opravdu zakládá, je svoboda. Někdy na důkladnou sprchu můžete zapomenout kvůli tomu, jak přeplněný diář máte. Dost často je to ale i výrazem vaší svobodomyslnosti – prostě si považujete vaší svobody daleko více než společenských konvencí, které velí k upravenému zevnějšku. Přece Vám nebude nikdo diktovat, že se máte holit, používat deodorant nebo udržovat nohy a boty čisté. Dávejte si ale na tuto svobodu pozor, může se Vám to zdravotně vymstít – Vaše znamení je velmi náchylné na plíseň nohou, kterou zanedbanou hygienou určitě nevyléčíte a může Vás nepěkně potrápit. Stejně jako na plíseň si dávejte pozor také na zatržené kůžičky kolem nehtů, které se Vám mohou snadno zanítit a způsobit bolestivý otok nehtů.

Vodnář (od 20. ledna do 20. února)

Jako vzdušné znamení máte někdy problém se držet při zemi a brát vážně, co Vám lidé říkají. Obvykle se vám nestává, že byste měli problém s tělesným zápachem a ostatním nelibě voněli, ale jelikož máte stále nové nápady překypujete elánem a láskou k přírodě, může se Vám speciálně u nohou stát, že budou zavánět velmi nepříjemně po dlouhých hodinách strávených v pohorkách. Důležité je po každé návštěvě přírody boty nechat dobře vyvětrat, a pokud jsou navlhlé, nechejte je před dalším nošením důkladně uschnout. Takto zabráníte nepříjemnému smradu, který by vás mohl na dalších dobrodružstvích zastihnout. Nikomu by nebylo příjemné při neočekávané návštěvě, které často svým přátelům dopřáváte, muset krčit nos nad zápachem z vašich nohou.

Důležité je nechat boty vyschnout, větrat a řádně čistit. Zdroj: cunaplus/ Shutterstock

Pokud jste se v našem článku našli, nezoufejte. Se zápachem nohou se dá velmi snadno poradit, důležitá je prevence – důkladné vysoušení bot, důsledná hygiena a v neposlední řadě také existují různé prostředky na snížení zápachu.