Daniel Chatto, herec, který si vzal členku královské rodiny

Daniel Chatto, herec, který si vzal členku královské rodiny
Daniel Chatto bude pro mnohé z vás neznámým jménem, nicméně je to osobnost, která se v osmdesátých a devadesátých letech prosadila ve filmovém průmyslu. 

Kdo je vlastně Daniel Chatto?

Daniel Chatto je divadelní a filmový herec. Narodil se v dubnu roku 1957 a byl druhým potomkem otce Toma a matky Ros. Jeho otec hrál také v mnoha filmech, oproti tomu jeho maminka byla agentkou v divadle. Chatto úspěšné odpromoval v roce 1979 a rozhodl se pokračovat v odkazu svého otce. Jako herec se dočkal menších i významnějších rolí, o kterých se dočtete níže.

Proslavil se ale nejvíc tím, že si za ženu vzal členku královské rodiny, což také vzbudilo pozdvižení. Lady Sarah Armstrong-Jones nepatřila mezi ty, o kterých by v královské rodině bylo hodně slyšet. Je neteří již zesnulé královny Alžběty II., svatbou se slavným hercem si vydobyla své místo v rodině. Svatba se konala v roce 1994 a zúčastnilo se jí spoustu známých osobností, včetně královské rodiny. 

Sarah svého Daniela Chattoa potkala již v roce 1983, kdy se natáčel snímek Heat and Dust. Počátky jejich vztahu se ale datují o tři roky později, kdy se jejich vztah začal propírat na veřejnosti. Společně se objevovali na vernisážích, v roce 1994 pak oznámili zasnoubení.

Daniel Chatto ale natočil mnoho dalších filmů. Objevil se například ve snímku Kvartet, který režíroval James Ivory. Vidět ho můžete ve filmu z roku 1981 Priest of Love nebo Vánoční koleda, který se natáčel v roce 1984. Sympatický mladík učaroval královské lady Sarah, který si ho po několika letech také vzala. I když to nebyla tak velkolepá událost, jak by se dalo na královské poměry čekat.

Sarah byla družičkou na svatbě princezny Diany

Svatba proběhla v Londýně, na místě, kam se vešlo pouze 200 hostů. Tato slavnostní událost přišla několik let po tom, co se princ Charles rozešel s princeznou Dianou. Tento pár se pak po dlouhé době společně ukázal právě na svatbě Sarah a Daniela. Právě lady Sarah byla družičkou na jejich svatbě, která se konala již v roce 1981.

Sarah na sobě měla krásné šaty, které si nechala vyrobit na zakázku. Fotografie z obřadu ukazují, že se jednalo o událost, o které se ještě dlouho mluvilo. Daniel Chatto se navíc tak obával, že zmešká svou vlastní svatbu, že dorazil o celých 90 minut dříve. Své nevěsty se nakonec dočkal. 

Daniel Chatto má se Sarah dvě děti – syny. Samuel se narodil v roce 1996 a v pořadí je to 27. nástupce na trůn. Jeho mladší bratr Arthur se narodil v roce 1999 a patří mu další, 28. místo v nástupnictví, uvedl deník thesun.co.uk. Oba dva mají své účty na sociálních sítí a těší se velkému zájmu veřejnosti.

Královská rodina není pod drobnohledem

Manželství Daniela a Sarah stále trvá. V červenci roku 2020 oslavil tento slavný pár již 26. výročí svatby. Jak Daniel, tak lady Sarah se úspěšně věnovali své práci. Daniel Chatto sice není tolik známý jako jeho manželka, nicméně má za sebou úspěšnou kariéru herce i umělce. Krásný postarší pár dnes žije v Kensingtonu rodinným životem a na veřejnosti už nejsou tolik vidět. Jejich fotografie, které se dostanou do časopisů nebo novin ale ukazují, že jsou takto spokojeni. 

V posledních letech jsou ale raději v ústraní. Jako celá rodina se ukázali naposledy na svatbě prince Harryho a Meghan. Tento pár, jak všichni víme, se raději oprostil od královské rodiny a chce žít úplně jinak, než nařizuje královský protokol. Daniel Chatto a lady Sarah celému světu ukazují, jak snadno se může žít, pokud jste sice ze slavné rodiny, ale střežíte si své soukromí. Rodina Chattoových ráda svou přítomnosti podpoří společenské události, které jsou pro královskou rodinu důležité, ale v bulvárním tisku je neuvidíte.

Zdroje článku: