Jaké tajemství skrývají BIO potraviny?

Jaké tajemství skrývají BIO potraviny?
Spousta z nás již podlehla tomuto novodobému trendu – stavovat se BIO a RAW. Nejde ale pouze o moderní stravovací trendy, jde hlavně o to, jaký má tato strava přínos pro naše tělo, organismus, a hlavně na celkové zdraví.

Chcete se cítit plni energie a být pozitivně naladění? Ano, i tohle vám biopotraviny dokážou přinést – pozitivní myšlení a vnitřní pocit. Ale kolik z nás si položilo tu základní otázku, co to vlastně biopotraviny jsou?

Zdroj: Autor: Olena Ukhova / Shutterstock

Prostě BIO!

Jedná se o produkty ekologického zemědělství – a to jak živočišného, tak rostlinného způsobu. Jejich pěstování je naprosto „čisté“ – k jejich úpravě se totiž nepoužívají žádné chemické látky. Ale nemyslete si, že označení BIO si může dát každý zemědělec, kdy se mu prostě zachce. Tyhle produkty musí splňovat podmínky, jež jsou upravovány zákonem. Ten má na ně také své specifické požadavky – a to jak na jakost, tak na zdravotní nezávadnost.

Cena versus kvalita?

Záleží na tom, jakou potravinu si vyberete. Všude je to totiž s BIO potravinami jinak. Například BIO ovoce se může samozřejmě pyšnit lepší chutí a vyšším obsahem vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek, nicméně obilniny se vyznačují zase například nižším obsahem bílkoviny.

Je BIO dietní?

Nemyslete si, že pokud budete konzumovat BIO potraviny, budete „štíhlá jako laňka“! Třeba taková BIO slanina znamená, že pochází z ekologického chovu, nicméně obsah tuků je pořád hodně vysoký, to si buďte jista!

Jaké jsou nejoblíbenější BIO potraviny?

  • Ovoce,
  • zelenina,
  • obilniny,
  • těstoviny,
  • maso.

Biopotraviny nejsou jenom trend, ale také záruka zdravého života!

Zdroj: autorský text