Jak být optimističtější na základě vašeho znamení zvěrokruhu

Jak být optimističtější na základě vašeho znamení zvěrokruhu
Bez ohledu na to, jaké je vaše znamení, každý v sobě máme optimistu i pesimistu. Pochopením kvality našeho znamení můžeme omezit sklony ke špatným náladám a dát víc prostoru vnitřnímu optimistovi.

Beran

Nikdo by neřekl, že je Beran plachý. Naopak srší sebejistotou a do nových aktivit se vrhá s vervou a odvahou, ale jen stěží mu nadšení setrvá až do konce. Začne s psaním deníku, ale po čtrnácti dnech mu dojdou nápady a ztratí odhodlání. Velice brzy se z jeho nadšení stává váhání, až úplně ztratí dech. Aby zabránil ztrátě energie, může si Beran na začátku nového projektu napsat vše, v čem vidí smysl. Dokáže se tak rychle vrátit zpět ke svým vášním a znovu nastartovat optimistický pohon. 

Býk

Býci nejsou nijak zvlášť optimistickým znamením, znamená to tedy, že musí vyvinout trochu víc úsilí, aby svět viděli ve světlých barvách? Býk je vytrvalý a v některých výzvách dokáže být až urputný. Touží po materiálních jistotách a od přítomnosti mnohdy utíká k “coby kdyby”. V náročných situacích udělá nejlépe, vytvoří-li si seznam se třemi sloupci, označenými očekávanými výsledky - nejlepšími, nejhoršími a nejpravděpodobnější. Pomůže mu to rozlišit předsudky od reality.   

Blíženci

Blíženci ožívají při každé změně. Setkání s přáteli, zakoupení nové knihy nebo plánování přestavby je dokáže přivést do euforie. Na druhou stranu se jejich nálada dokáže jako mávnutím proutku změnit v úzkostnou. Najednou vidí to nejhorší tam, kde ještě před chvíli skákali nadšením. Blíženci se musí občas štípnout a uvědomit si, že jejich pesimismus je pouze převlečený realismus, který je může posunout při důležitých životních rozhodnutích.

Rak

Nesmírná citlivost Raků je jejich požehnáním a zároveň prokletím. V případě, že se cítí pod psa, mají tendenci se před světem schovávat, ale tím upadají ještě do větší deprese. V takové situaci jim pomůže přinutit se vyjít na čerstvý vzduch, i kdyby to znamenalo jen projít se do obchodu. Rak má většinou několik blízkých přátel, kterým by měl zavolat, kdykoli bude cítit, že mu mohou pomoci podívat se na některé situace s odstupem.

Lev

Lev má pro všechny optimismu dostatek, ale pokud se jedná o množství pozornosti, záře reflektorů nebo instagramových lajků, dokáže se stát podezřívavým a útočným. Upadne-li do pasti, nepomůže nic jiného než uvědomění, že existuje dostatek pozornosti pro každého a úspěch druhých nemůže oslepit lesk jeho lví hřívy.  

Panna

Panna trpí nedostatkem optimismu hlavně zaměří-li se na svou vlastní práci. Euforie z úspěchu střídá propad z nedokonalosti. Pannám nejvíce prospěje, dokážou-li se samy od sebe na chvíli odpoutat a jít se s někým odreagovat. O chvíli později uvidí svou snahu v optimističtějších barvách. 

Váhy

Váhy jsou přirozeně optimistické znamení, které rozdává radost kudy chodí. Existují však chvíle, kdy všechno vzdávají, obzvlášť v případě nepodaří-li se jim vyvážit všechny potřeby a touhy po štěstí těch druhých. Automaticky pak zapomínají samy na sebe. Dechovým cvičením mohou velmi rychle vrátit pozornost do svého nitra a jejich srdce se opět rozzáří. 

Štír

"Jednou nahoře a jednou dole" platí pro Štíry dvojnásobně. Jejich emocionální záchvaty optimismu a pesimismu se střídají jako den a noc. Když je přepadne morouství mají tendenci se jej držet nepřiměřeně dlouho. Jedinou šancí, jak rychle přijít na nové myšlenky, je jakákoliv aktivita, která je vnese do proudu přítomnosti.

Střelec

Gratulujeme! Střelec je nejoptimističtější znamení zvěrokruhu. Ale to vůbec neznamená, že se nemůže stát obětí pesimistického myšlení jako ostatní. Naopak výjimečně, ale o to víc se může propadnout dost hluboko. V takových nečekaných chvílích se hodí mít po boku dobrého přítele, který zasaženému Střelci podá pomocnou ruku. 

Kozoroh

O Kozorozích se říká, že jsou nejpesimističtějším znamením zvěrokruhu. Ale pokud na sobě pracují, mohou vidět daleko víc světlých stránek než ostatní. Jen by si měli dávat pozor, aby nezůstali sami. Pokud se dostanou do dlouhodobé samoty, mohou propadat depresi. Kozoroh vždy pookřeje obklopen lidmi, které má rád.

Vodnář

Vodnáři nemají problém vidět optimistickou budoucnost, ale řadu potíží jim přináší právě přítomnost. Řešením je zavést si chvilky pozorné přítomnosti, kdy se mohou soustředit pouze na své smysly a vjemy. 

Ryby

Optimismus Rybám vlastní je ohrožen v případě blízkosti převládajícího pesimismu ostatních. Ryby jsou extrémně náchylné k emocím druhých, kdykoliv se poblíž nich někdo hádá nebo zlobí, zoufale se snaží uniknout do své fantazie. Jako záchrana se však nabízí obyčejný realismus – a to identifikovat zdroj pesimistických pocitů, aby jej mohly opět proměnit.