Doplňte vitamín C do vašeho těla přirozeným způsobem
Foto: Lilly Trott / Shutterstock

Doplňte vitamín C do vašeho těla přirozeným způsobem

Vitamín C je velmi prospěšným druhem vitamínu, který pomáhá našemu tělu udržet správnou obranyschopnost a přináší mnoho dalších pozitivních účinků. Vyhoďte ze svého nákupního košíku doplňky stravy s vitamínem C, k jeho doplnění tyto produkty totiž vůbec nepotřebujete.


Zamyslete se nad svým jídelníčkem

V regálech obchodů najdete nejrůznější vitamínové mixy nebo doplňky stravy, které mají za úkol jediné. Doplnit vaše tělo o hodnoty, které vám zřejmě k celkovému zdraví těla chybí. Přitom tyto doplňky vůbec nepotřebujete, stačí se jen zamyslet nad svým jídelníčkem. Pestrá a kvalitní strava nese totiž mnoho zdravého obsahu, který stačí k doplnění všech důležitých živin a vitamínů k potřebnému kvalitnímu životu.

Zdroj: Autor: Evan Lorne / Shutterstock

K čemu je dobrý vitamín C?

Vitamín C je výborným bojovníkem za vaši posílenou imunitu. Jako velmi silný antioxidant dokáže ochránit každou buňku vašeho těla. Podporuje hojení nejrůznějších ran i celkové zdraví pevné a krásné pokožky. Nedostatek vitamínu C poznáte velmi jednoduše. Vyznačuje se především větším krvácením z dásní, nezdravou kůží nebo celkovou slabostí a bolestí kloubů, svalů či nedostatkem energie.

Potraviny s vysokým obsahem vitamínu C

Mezi ty nejzákladnější potraviny s vysokým obsahem vitamínu C jistě patří nejrůznější druhy ovoce. Hodně vitamínu C doplníte tělu díky konzumaci ananasu, manga nebo jahod či kiwi. Papája je stejně vhodná, ta navíc bojuje proti překyselení organismu.

Jako velmi silný antioxidant dokáže ochránit každou buňku vašeho těla.

Zařaďte do jídelníčku zázvor

Zázvorový čaj je slavným bojovníkem proti nachlazení a různým menším nemocem či pro posílení imunity. Kořen zázvoru obsahuje velké množství vitamínu C, je v něm obsažen také podíl železa, vápníku, hořčíku, zinku i fosforu. Díky této kombinaci zabráníte každému viru při vstupu do vašeho těla.

Nejoblíbenějšími plody s obsahem vitamínu C jsou zajisté všechny citrusy, šípek nebo červená řepa. Pokud doplníte svůj jídelníček těmito plody, pak se o svou imunitu rozhodně nemusíte bát.

 
 
Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Další články z rubriky Zdraví

Ananas jako bojovník proti nadbytečným kilům aneb které potraviny bychom měli jíst při hubnutí

Ananas jako bojovník proti nadbytečným kilům aneb které potraviny bychom měli jíst při hubnutí

Existuje řada potravin, které jsou při hubnutí vysloveně nevhodné. Proti nim stojí naštěstí i druhá skupina, tedy potraviny, které jsou pro osoby dbající o štíhlou linii vhodné a doporučované. Které to jsou?

Kapr nejen na Vánoce: Proč bychom měli ryby konzumovat celý rok?

Kapr nejen na Vánoce: Proč bychom měli ryby konzumovat celý rok?

Konzumace ryb je velmi zdraví prospěšná z mnoha důvodů. Proč je pro nás rybí maso tolik přínosné, jak často bychom si je měli dopřávat a které druhy ryb jsou vhodné?

Sezóna zázvoru nekončí, proč ho jíst dál i během jara? Pomůže vám nejen s nachlazením

Sezóna zázvoru nekončí, proč ho jíst dál i během jara? Pomůže vám nejen s nachlazením

Zázvor lékařský je rostlinou z čeledi zázvorovitých. Tradičně si ho dopřáváme hlavně v zimě, pomáhá totiž posilovat imunitu a bojovat s nachlazením. Umí toho ale mnohem víc. Proč byste mu měli dát šanci po celý rok?

Kyselý reflux: jak jej odhalit a předcházet mu

Kyselý reflux: jak jej odhalit a předcházet mu

Pokud jste někdy zažili kyselý reflux, dobře víte, že to není nic příjemného. Dostaví se, když se kyselina z vašeho žaludku vrací do jícnu. Jeho nejčastějším příznakem je pálení žáhy a pálení na hrudi. Proto si mnoho lidí myslí, že mohou mí i infarkt. Jelikož má mnoho příčin, neexistuje univerzální léčba – nejlepší je proto změnit svůj životní styl a stravovací návyky, abyste refluxu předcházeli.

Kakao a jeho léčivé účinky: Jak často a kterou čokoládu užívat, aby nám pomohla a neškodila

Kakao a jeho léčivé účinky: Jak často a kterou čokoládu užívat, aby nám pomohla a neškodila

V malém množství lék, ve velkém zbraň, i tak by se dala vyjádřit cesta kakaa, tzv. aztéckého “hořkého pití”. Dnešní použití kakaa má jen málo společného s tím původním, kdy bylo užíváno především pro svůj léčebný účinek.


Další články z rubriky Zdraví