Která barva nejlépe vystihuje vaše znamení?

Která barva nejlépe vystihuje vaše znamení?
Znamení podle zvěrokruhu a jeho výklad je poslední dobou trend, kterému se věnuje čím dál víc lidí. Je to samo o sobě velmi zajímavé a často i poučné. Člověk se díky horoskopům o sobě může dozvědět i něco nového.

Teď se ale nebudeme zabývat tím, co nás podle našeho horoskopu čeká. Nachystali jsme si pro vás pár informací o tom, která barva nejlépe vystihuje každé jedno znamení zvěrokruhu.

Barvy nás v životě ovlivňují, ať tomu chceme věřit, nebo ne.

Každý má na barvy jiný názor, každému se zkrátka líbí něco jiného. Jaká barva se k vám ale hodí podle vašeho znamení? Pojďme to společně zjistit.

Beran: 21. března – 19. dubna

Lidé ve znamení Berana jsou přirození vůdci plní pohybu a energie. Nejvíce se k nim hodí tedy červená barva, protože symbolizuje energii, mobilitu, agresivitu a také čistotu. Pokud je ale potřeba Berana uklidnit, nejlépe na ně bude působit růžová nebo modrá.

Býk: 20. dubna – 20. května

Býci se budou nejlépe cítit v růžové, bílé nebo i zelené, jakožto barvě rozpuku. Zelená Býkům dodá klid a vyrovnanost. Pro uklidnění tohoto znamení lze použít například barvy zemitých tónů – hnědá, šedá. Pocit bezpečí Býkům dodá černá a tmavě modrá.

Blíženci: 21. května – 20. června

Blíženci jsou lidé s nadmírou temperamentu, kteří mezi ostatními jenom září. Jejich barva je proto žlutá. Respekt si lidé tohoto znamení získají díky černé a fialové. Jelikož je toto znamení vcelku rozporuplné, jeho eleganci zaručí černá a bílá.

Rak: 21. června – 22. července

Lidé ve znamení Raka milují přírodu a jejich znamení vládne Měsíc. Proto jsou barvy jako stříbrná, bílá a krémová pro ně jako stvořené. Energii mohou ale Raci načerpat ze sytějších tónů zelené a modré a ke zlepšení jejich nálady je nejlepší oranžová.

Lev: 23. července – 22. srpna

Král zvířat. Tak by se dalo toto znamení nazvat a odpovídají tomu i barvy, které se k němu hodí. Jsou to především výrazné barvy jako například červená, oranžová nebo žlutá. Ke zklidnění se Lvům doporučuje studenější odstín modré nebo zelené.

 Ohnivý lev, Zdroj: Effect of Darkness / Shutterstock

Panna: 23. srpna – 22. září

Na Panny nejlépe působí pastelové odstíny modré, zelené, ale také světle žluté. Modrá na Panny působí jako uklidňují i povzbuzující barva. Pokud je to jen trochu možné, měly by se držet co nejdále od červené.

Váhy: 23. září – 22. října

Znamení Vah reprezentuje rovnováhu a harmonii, a proto lidi v tomto znamení odstíny modré uklidňují. Zelená pomáhá Váhám vidět svět reálněji. Růžová barva potom zesiluje jejich milou a pečovatelskou povahu.

Štír: 23. října – 21. listopadu

Štíři se budou pravděpodobně nejlépe cítit v černé, tmavě fialové nebo také hnědé. Tyto barvy mohou kombinovat s výraznějšími odstíny žluté nebo karmínové. Na uklidnění je pro ně nejlepší tmavě zelená a pokud Štírům schází pocit bezpečí, je pro ně nejlepší tmavší odstín hnědé.

Střelec: 22. listopadu – 21. prosince

Střelce v jejich pozitivitě nejlépe podpoří fialová. S osobním životem a úspěchem jim napomůže tmavě oranžová nebo žlutá. Ke zklidnění jim pomůže bílá a šedá. Obloukem by se ale Střelci měli vyhnout modré.

Kozoroh: 22. prosince – 19. ledna

Barvou Kozorohů je hnědá. Dokáže je namotivovat k dosažení jejich vytyčených cílů. V tmavě modré se budou lidé tohoto znamení cítit bezpečně. Barvy, které rozhodně nejsou pro ně, jsou červená a žlutá.

Vodnář: 20. ledna – 18. února

Vodnáři jsou propojeni jak s oblohou, tak s vodou. Jejich barva je proto modrá a tyrkysová. Tyto barvy podporují jejich myšlení a kreativitu. Vodnáři se budou dobře cítit ale i v barvě, jako je černá.

Ryby: 19. února – 20. března

Svůj úspěšný den mohou Ryby prožít zejména v barvách, jako jsou zelená a modrá. Avšak pouze jejich světlejší odstíny! Pokud lidem ve znamení Ryb schází energie, měli by kolem sebe mít červenou nebo oranžovou barvu.

Na závěr bychom chtěli jenom říct, že se může stát, že k někomu z vás tyto barvy podle jeho znamení nebudou absolutně sedět. Stát se to může, ale z našich zkušeností můžeme říct, že ve většině případů se lidé s barvami svého znamení shodují.

Zdroje: