Víte, co je to ascendent? Nejdůležitější a nejopomíjenější prvek horoskopu

Víte, co je to ascendent? Nejdůležitější a nejopomíjenější prvek horoskopu
​​​​​​​Malá známost důležitého ascendentu má jednoduché vysvětlení -  k jeho určení totiž potřebujete znát svou přesnou hodinu narození a tu ne každý ví. Jestli si vaši rodiče tuto hodinu nepamatují, nemusíte se jí už vůbec dopátrat a to je škoda. Váš ascendent vám totiž může hodně prozradit o vašem vnímání reality.

V čem spočívá kouzlo ascendentu

Mnozí z vás jistě doteď slyšeli pouze o jediném prvku z horoskopu, podle kterého se označujeme třeba za hrdého Lva, nebo zarputilého Berana. Jenže to není vše, co si pro nás vesmír připravil. Tomuto hlavnímu znamení se říká sluneční a určuje se podle postavení Slunce v den, kdy jsme se narodili.

Není ale jediné, které nás při narození ovlivnilo. Ve skutečnosti je zásadní postavení každé planety a dalších vesmírných těles, jejichž poloha způsobuje jemné odchylky od základního slunečního horoskopu.

Váš ascendent je jednoduše řečeno znamení, které se v hodinu vašeho zrození nacházelo na obzoru v místě, kde vychází Slunce. K jeho výpočtu se používají kalkulačky běžně dostupné na internetu. Můžete být tedy klidně Vodnář v ascendentu Lva, a zatímco duší budete nezávislí, tvořiví a otevření jako Vodnáři, vás ascendent vám může přinést Lví autoritu vůči vašemu okolí a intenzitu v čemkoliv, co děláte. 

Obecně ascendent charakterizuje, jak přistupujete ke svému okolí. Může až zjednodušeně popisovat vaší masku, kterou si na veřejnosti nasadíte, ale ascendent jde samozřejmě do hloubky mnohem více.

Toto znamení vám může ukázat, jak budete vnímat vše, co se vám kdy v životě stalo, jako jeden velký celek, a tedy vaši celkovou spokojenost se životem, vaše vystupování vůči okolí nebo třeba jak ostatní vnímají vás. Jak si na tom tedy stojí jednotlivá znamení?

Beran

Svět se pro vás jeví jako kompetitivní, ale také jako vzrušující a rádi se na svět díváte z jeho spirituální stránky. Jste přímo stvořeni k tomu získávat neustále nějaké zkušenosti a vždy být o krok napřed.

Býk

Stabilita je vaše oblíbené slovo. Vy nepotřebujete od světa vzrušení a akci, rádi zakončíte den v klidu u televize odpočíváním a druzí si vás za to váží, protože vnášíte do jejich životů klid.

Blíženci

Od Blíženců jste získali zvídavost a nadšení ze všeho, co svět přináší. Milujete poznávání nových lidí, míst i věcí. Bohužel s tím může přijít i nestálost a druzí nemusí vědět, co si o vás mají myslet.

Rak

Vaše laskavost z vás přímo čiší a lidé to z vás cítí. Snadno se vám svěřují a oceňují vaši schopnost pomoct za každé situace. Vy vaše přátele opravdu dokážete poznat do hloubky.

Lev

Obyčejný život je pro vás skoro nadávka. Vy potřebujete akci a drama, nebo alespoň pociťovat, že život skutečně žijete více než ostatní. Najděte si, jak uplatnit svoje velké talenty.

Panna

Jste velmi pečliví a dochvilní lidé a okolí si toho váží, neboť ví, že se na vás mohou vždycky spolehnout. Díky vám bylo zažehnáno mnoho konfliktů, máte rádi, když jde vše hladce a bez komplikací.

Panny, jste velmi pečliví a dochvilní lidé a okolí si toho váží. Zdroj: Superstar / Shutterstock

Váhy

Lidé vás možná vyhledávají, když potřebují rozřešení, nebo se často rádi stavíte do pozice prostředníka v konfliktech, které pak efektivně dokážete urovnat. Takového kolegu je skvělé mít na pracovišti.

Štír

Vy do svého okolí vysíláte jasný signál, že s vámi si nikdo nemá zahrávat. Váš ascendentní Štír se okolo vás vznáší jako ochranný štít, ale vaši blízcí ví, že pod ním se nachází vřelá osobnost.

Střelec 

Energie ascendentního Střelce je plná dynamiky a vitality. Vaše vyjadřování často obchází filtr a jste schopní ze sebe vydat vše, co máte na srdci. To vaše okolí nemusí přijímat vždy pozitivně, ale většinou vám to projde díky vaší veselé osobnosti.

Kozoroh

Heslo vašeho každodenního života je vytrvalost. Ne vždy vás všechno baví, ale vy víte, že když musíte, tak musíte, a dokážete se naladit na představu výsledku, která vás žene dál. Díky tomu dosahujete svých cílů a mnozí vám to závidí.

Vodnář

Tento ascendent může přispět vaší osobnosti schopností velké imaginace a hlavou v oblacích. To má svou výhodu, protože v partě jste ten hnací článek dobrodružství, nicméně pro někoho můžete být až příliš nepředvídatelní.

Ryby

Vy jste do vínku dostali o porci empatie navíc. Vaše okolí si toho většinou váží, ale měli byste pamatovat, že svět umí být i krutý, a vy si to nesmíte brát příliš k srdci.

Zdroj článku: