Horoskop pro poctivé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k poctivosti?

Horoskop pro poctivé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k poctivosti?
Poctivost je nejlepší při jednání s lidmi. Jestliže jste upřímní a nelžete, nemusíte si lži pamatovat a pravdou často dosáhnete cíle. Některá znamení jsou poctivější, některá ne a jiná zas mají tuto vlastnost v rovnováze s nepoctivostí.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani se vyznačují tím, že říkají věci, které mnohdy nechcete slyšet. Beran vám vmete pravdu do očí bez potíží. Klidně řekne, že model, který máte dnes na sobě, vám nesluší nebo, že jste udělali něco špatně. Případných konfliktů a hádek se nebojí a vždy obhajuje pravdu. Má to i výhody, s beranem vždy víte, na čem jste.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pokud ke konfliktu nemusí dojít, býk se mu raději vyhne. Radši zvolí drobnou lež, než by se s někým musel hádat. Býk se nechce cítit nepříjemně a pro svůj dobrý pocit je ochoten zachovat se i nepoctivě. Často udělají vše, co mohou, aby vybruslili z nepříjemné situace.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou nejméně poctivým znamením zvěrokruhu. Často nemluví pravdu a mají tendence vymýšlet si příběhy a pravdu přibarvovat. Vymlouvají se a umí velmi dobře lhát. Co říká blíženec, berte vždy s rezervou a zjistěte si skutečný stav věcí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Čím blíže jste k rakovi, tím otevřenější k vám bude. Je to znamení velmi milující a svému partnerovi či přátelům bezvýhradně důvěřuje. Proto se nebojí sdělit jim i věci, které jim nejsou příjemné. Raci, které neznáte, až tak dobře mohou působit uzavřeně a nepoctivě. To je však jen jejich obranná skořápka před vnějším světem.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou znamení, které se nebojí ničeho. Nebojí se i říkat neustále pravdu a jsou ochotni za ni bojovat. Touží po tom stát se vůdcem a středem společnosti a toho dosáhnou jedině tak, že budou zcela upřímní. Lvi jsou na pravdu hrdí, a to v jakém světle se jeví ostatním, je pro ně důležitější než lhát.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny s poctivostí často zápasí, protože jsou empatické a soucitné a nerady ubližují lidem. Pocity ostatních jsou pro ně velmi důležité a raději někdy zalžou, než by někomu způsobily bolest. Když panna lže, nemyslí to většinou špatně, ale chce se vyhnout přehnaným emocím ostatních.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou jedním z nejméně důvěryhodných znamení zvěrokruhu. Vždy lžou za účelem osobního zisku. Jediní, ke komu jsou zcela upřímní, jsou ony samy. Nemají rády, když se mýlí a jsou ochotny hádat se o své lži dlouhé hodiny i dny. Než by přiznaly chybu, raději riskují konflikt. 

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír je také mistrem nepoctivosti. Lže proto, aby se cítil lépe a má radost, když ostatní napálí. Bývají často dramatičtí a extrémní, obzvláště při vyprávění nějakého příběhu, který si velmi přibarvují. Neváhají se uchýlit k nepoctivosti, aby jejich život vypadal pro jejich okolí mnohem zajímavěji. 

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec je nejčestnější znamení zvěrokruhu. Jsou nesmírně upřímní a neváhají vmést každému pravdu do tváře. Také si za ni tvrdě stojí. Nesnáší podvody a nepoctivého člověka většinou brzy odhalí. Střelec se zdá být osoba otevřená a přímá, v některých případech je to však spíše na škodu. 

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh říká vždy pravdu, avšak někdy raději neodpoví, než by někomu ublížil, či se dostal do nepříjemné situace. Střeží si svůj osobní život a odmítá ho řešit s lidmi, kteří do něj nepatří. I když je nucen okolím, aby zalhal, raději řekne pravdu. Má rád čistý stůl a přímé jednání.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnář řekne pravdu jen v případech, kdy má pocit, že ji chcete slyšet. Nemá rád konfrontace a raději se jim vyhýbá. Dělají vše pro to, abyste se cítili v klidu a nechtěli se s ním hádat. Své lži vymýšlí tak, aby se alespoň částečně zakládaly na pravdě a byly uvěřitelné.   

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nemají rády kritiku a uchylují se ke lži, když musí. V zásadě jsou poctivé, ale díky své mírné povaze nesnášejí konflikty. Lež použijí v případě, kdy by mohla pravda ublížit, nebo aby se dostaly z nepříjemné situace.

Zdroj: 

  • vlastní tvorba