Co znamenají sny, ve kterých dochází ke ztrátě sluchu, zraku nebo řeči

Co znamenají sny, ve kterých dochází ke ztrátě sluchu, zraku nebo řeči
Sny, ve kterých se staneme němými nebo přijdeme o sluch či zrak zůstávají dlouho v naší paměti jako živé. Nevědomí k nám skrze tyto sny promlouvá prostřednictvím našich nejdůležitějších smyslů. O co ale skutečně přicházíme?

Sen o ztrátě sluchu

Uši symbolizují vnímavost, otevřenost a ochotu naslouchat. Pokud se vám zdál sen, ve kterém jste přestali slyšet, nejprve se přesvědčte, jestli vás netrápí skutečné problémy se sluchem. Teprve poté se můžete vydat na cestu za symbolickým významem snu. Položte si otázku: Co ve skutečném životě nechcete slyšet? Nezaslechli jste v poslední době něco, co vás mohlo vyvést z rovnováhy? Možná byste raději některé věci neslyšeli. Hluchota ve snu může představovat určitou formu sebeobrany. Okolnosti nepříjemných situací se mohou dlouhá léta střádat a když se nakupí, je zpravidla už pozdě na jejich řešení. Možná je čas vzít některé problémy v potaz a začít je řešit. Nepodceňujte maličkosti, lehkovážné mávnutí může v budoucnu způsobit velké potíže. 

Zdroj: Autor: Alexander Raths / Shutterstock

Sen o ztrátě zraku

Oči symbolizují obsah mysli a čistotu. Jsou oknem do naší duše. Vše to, co během dne nastřádáme a jaké myšlenky nám proudí hlavou je zobrazeno v našem pohledu. Oslepnutí ve snu může souviset s objektivními potížemi ohledně zraku. Do snu se také může projektovat strach z prohlídky u očního lékaře. Avšak většinou slepota ve snu znamená ztrátu směru v životě. Můžete mít problém vidět věci z dlouhodobého hlediska nebo odmítáte řešit důležitý úkol a snažíte se zcela izolovat od současné situace. Pokud se vám ve snu zrak vrátí, je sen dobrým znamením, zůstanete-li však po celou dobu snění slepí, buďte na pozoru. V takovém případě pomalu prozkoumejte všechny problémy a úkoly, kterým se v životě vyhýbáte. Věnujte tomu opravdu dostatek času a najděte ten, který se nejvíce podobá vašemu snu. Nevíte-li si s řešením situace rady, kontaktujte dobrého terapeuta.   

Oslepnutí ve snu může souviset s objektivními potížemi ohledně zraku.

Sen o ztrátě hlasu

Sen, který je od začátku do konce provázen zejména hlasem, má pravděpodobně souvislost s komunikací. Častou noční můrou bývá sen, ve kterém úlekem nedokážeme vydat ani hlásku. Co nebo kdo způsobil ztrátu hlasu? Je možné, že používáte více rozum a hlas ve prospěch strádajících citů? S kým se nedokážete domluvit a jaké city k tomuto člověku chováte? Každý detail je důležitý a může přinést další informace, jež povedou ke správné interpretaci snu.

Zdroje:

  • Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007
  • https://dream-book.eu/cz/dreambook/detail?id=2354
  • http://dreamyobsession.com/what-does-dreaming-about-losing-your-hearing-mean/