Banánové slupky nevyhazujte, budou se vám hodit. Jak je využijete v domácnosti

Banánové slupky nevyhazujte, budou se vám hodit. Jak je využijete v domácnosti
Milujete banány? Potom nevyhazujte banánové slupky, které vám zbyly, protože mají hned několik praktických využití. Skvěle poslouží jako hnojivo pro vaše unavené orchideje či jiné květiny, vybělí vám zuby nebo pomohou od bolesti hlavy či akné. Banánové slupky jsou totiž plné vitamínů a minerálů – a je škoda je vyhodit.

Vybělte si přírodně zuby

Každý chce mít opravdu krásně bílý a zářivý úsměv. K tomu vám dopomohou banánové slupky. Připadá vám to zvláštní, když si uvědomíte, že na rukou zanechávají žluté skvrny? Nebojte se. Na zuby mají přesně opačný účinek. Stačí, když každý den po dobu zhruba pěti minut budete banánovou slupku vtírat do svých zubů. Lidé, kteří toto praktikovali, vypověděli, že účinky byly patrné už po jednom týdnu používání této bělicí techniky.

Zdroj: Autor: pp1 / Shutterstock

Přírodní hnojivo pro vaše rostliny

Banánová slupka je však skvělý pomocní i v domácnosti. Jsou velmi zajímavým pomocníkem – můžete jimi leštit nábytek, boty nebo třeba listy rostlin. Také jsou perfektní hnojivo. Základem pro skvělé přírodní hnojivo je sušená banánová slupka, kterou rozemelete na drobný prášek, který smícháte s 200 ml studené vody a necháte chvíli povařit. Poté necháte toto hnojivo vychladnout a můžete ji používat jako pravidelnou zálivku. Vaše rostliny porostou jako divé.

Stačí, když každý den po dobu zhruba pěti minut budete banánovou slunku vtírat do svých zubů.

Léčí mnoho zdravotních neduhů

Banánová slupka má však mnoho jiných využití:

  • Pomáhá s hemeroidy – 5× denně třete postiženou část banánovou slupkou zhruba 5 minut – a brzy bude po vašich potížích.
  • Mírní bolest hlavy – slupka obsahuje draslík, který pomáhá léčit příčinu bolesti hlavy. Slupku položte přes čelo a chvíli relaxujte.
  • Pomáhá v boji s akné – Pokud si banánovou slupkou budete jezdit po kůži, bude fungovat jako přírodní peeling, který působí protizánětlivě.

Banánová slupka je přírodní pomocník, který bude šetrný nejen k vašemu organismu, ale také k rostlinám, které doma pěstujete, tak toho nezapomeňte pořádně využít.

Zdroj:

  • https://zdravezdravi.cz/diy/10-uzitecnych-zpusobu-jak-vyuzit-bananove-slupky
  • https://www.alternativnimagazin.cz/bananove-slupky-nevyhazujte-zde-je-20-zpusobu-jak-je-vyuzit/