Víkendový útěk nebo volání po změně? Výklad snů o dovolené a jejich hlubší význam

Víkendový útěk nebo volání po změně? Výklad snů o dovolené a jejich hlubší význam
Touha vypnout, dát ruce za hlavu a zhluboka se nadechnout – to je pravý význam, který má sen o dovolené.

Je zvláštní, jakým způsobem žijeme své životy. Celý rok strávíme otročením v práci, kterou nenávidíme, setkáváním se s lidmi, které nesnášíme a rychleji a rychleji se točíme ve spirále privátního utrpení, hořkosti a rozkladu, ze které nás následně mesiášsky vykoupí týden v Chorvatsku, kdy po boku další desítky mrožů chytáme bronz a pomocí dopolední mimózy a odpolední zmrzliny si lízáme rány, které nám svět přičinil. A když týden skončí a slunce zajde a vlny utichnou, s úsměvem se vracíme do spirály zpět.

Varianta č. 1 – Loket z okna

Ve své nejčistější podobě vnímá snář sen o dovolené jako sny o idylickém výletu či dokonalém víkendu – toužíme zavřít oči a vypnout. Slunce na tváři a šplouchání vln pro nás představují spásnou vizi a světlo na konci tunelu. Není na tom nic špatného. Pokud bychom strávili každý den u Jaderského moře, brzy by nás naši démoni dostihli i tam a moře by přestalo být hřejivou dekou a oázou klidu a stalo by se pro nás stejně hořké jako sychravé ráno v dopravní zácpě. Vnímejte tento sen jako pozitivní afirmaci toho, že jste na dobré cestě.

Varianta č. 2 – Změna

Dovolená není ničím jiným než společensky tolerovanou formou narušení rutiny. Je zcela přípustné zmizet ve vymezeném časovém období na druhý konec světa a zabořit nohy do písku. Pokud bychom to udělali neohlášeně kdykoliv jindy, v lepším případě se dočkáme výpovědi a v horším svěrací kazajky. Snář nás ale učí, že je zcela možné vnímat sen o dovolené jako budící se touhu po změně zaběhlé rutiny, kdy nám lékařem předepsaná dávka extáze přestává stačit a toužíme po něčem jiném, po závažnější a větší změně. Pokud s vámi tento výklad rezonuje, pokuste se zjistit, jak můžete svůj život vylepšit bez toho, abyste tím pálili mosty a uvrhli se do světa chaosu a stresu.

Zdroj článku:
  • Autorský text