Rozvody v britské královské rodině. Kdo se postaral o největší poprask

Rozvody v britské královské rodině. Kdo se postaral o největší poprask
Sňatky v královské rodině byly vždy fascinujícími událostmi, které pozorně sledovali lidé po celém světě. Již pár desítek let neplatí, že členové královské rodiny se nemůžou provdávat za neurozené. Toto potvrdilo hned několik nevěst a ženichů neurozeného původu. Některým manželství vydrželo, jiným nebylo přáno - a jejich životní cesty se rozdělily.

Velká svatba, ještě větší rozvod

Snad celosvětově nejznámějším královským rozvodem byl rozvod prince Charlese, pravděpodobného následníka britského trůnu, s princeznou Dianou. Tenhle rozpad manželství by možná nebyl tak moc brán v potaz, kdyby Dianu nemilovaly milióny lidí po celém světe.

Svou empatií a charakterem si získala neuvěřitelnou oblibu nejen britského národa – v oblíbenosti se klidně mohla rovnat královně matce Alžbětě. I této mimořádně vážené a oblíbené ženě tento rozchod vadil, ale ještě víc královnu dráždilo, že se k rozvodu upínala absolutní pozornost světových médií, což v královské rodině vytvářelo enormní tlak.

Sourozenci si nevedli o moc lépe

Ani Charlesovu mladší sestru Annu rozvodové papíry neobešly – a po devatenácti letech se rozvedla se svým bývalým manželem Markem Phillipsem. Své štěstí znovu nalezla po boku Timothyho Laurence, se kterým žije šťastně dodnes.

Třetím dítětem a druhým synem královny Alžběty a prince Filipa je Andrew, vévoda z Yorku, který potkal svou životní lásku v roce 1986, rozvedli se po šesti letech manželství. Nejmladší ze sourozenců, Edward, vévoda z Wessexu, je zatím jediný, kterému první manželství vydrželo až doposud.

Novodobí královští rebelové

V posledních týdnech se mluví o úplně jiné situaci v královské rodině. Týká se mladšího syna princezny Diany a prince Charlese, Harryho. Ten se rozhodl s manželkou odstoupit od povinností královské rodiny a žít mimo veškerého dění v Americe se svým synem Archiem a těší se na příchod dalšího potomka. Meghan Markle jako rozvedená americká herečka nikdy do královské rodiny nezapadla, mnozí tomuto páru předpovídali rychlý krach.

Zatím se ovšem zdá, že navzdory všemu tato dvojice žije spokojený, i když poněkud turbulentní život.