Fešák z Pearl Harboru Josh Hartnett měl Hollywoodu plné zuby, své štěstí našel v Anglii

Fešák z Pearl Harboru Josh Hartnett měl Hollywoodu plné zuby, své štěstí našel v Anglii
Pamatujete na krasavce Dannyho, parťáka Bena Afflecka z Pearl Harboru? Svou skvěle rozjetou kariéru hollywoodské hvězdy pověsil na hřebík, vyznává jiné životní hodnoty.

Chtěl být sportovcem, herectví byly až zadní vrátka

Josh Hartnett se narodil v Minnesotě a až do svých šestnácti let byl přesvědčený, že se bude živit jako sportovec a bude hrát fotbal. Poté však přišlo ošklivé zranění, které mu znemožnilo sportovat. Hledal nějaké alternativní hobby, které by mu pomohlo zapomenout na kariéru sportovce, a tak si našel cestu k herectví.

Po maturitě se dostal na State University of New York, kde studoval herectví. Dlouho tam však nevydržel, brzy studium ukončil a rozhodl se vzít štěstí do vlastních rukou, přestěhoval se do L.A.

Dřina a píle se vyplatila

Chvíli trvalo, než se dokázal v Hollywoodu prosadit. Poté, co se objevil v několika seriálech, kde ztvárnil různé malé role se ale konečně začal dostávat do povědomí producentů, až si nakonec střihnul filmovou premiéru v hororu Halloween H20. Nejlépe si ho ale určitě pamatujete jako sladkého letce Dannyho z válečného snímku Pearl Harbor, který ho proslavil.

Po uvedení PH nemusel na další nabídky dlouho čekat. Viděli jsme jej například v romantické komedii 40 dní a 40 nocí, v mysteriózním dramatu Miluj mě, prosím, nebo v klasice Sin City. 

Světla reflektorů nejsou pro něj

Ačkoliv měl kariéru silně rozjetou, po uzavření sňatku s Tamsin Egerton začal své životní priority přehodnocovat. Stáhl se do ústranní, přestěhoval se s manželkou do Anglie, kde žijí dodnes spolu se svými třemi dětmi.