Je možné zjistit, kým jste byli v minulém životě?

Je možné zjistit, kým jste byli v minulém životě?
Kým jsem asi byl v minulém životě? Ne každý si tuhle otázku pokládá, a to proto, že ne každý věří v reinkarnaci. Ale ti, kdo si cyklus smrti a znovuzrození připustí, ví, že reinkarnace, minulé životy i život současný spolu úzce souvisí. Hlavním důvodem, proč po svých minulých životech začít pátrat, je ten, že tímto zjištěním lze odblokovat a vyřešit vaše problémy v současném životě.

Reinkarnace jako cyklus smrti a znovuzrození 

Reinkarnace je základní myšlenkou východních náboženství, jako jsou hinduismus nebo buddhismus. Lze ji vysvětlit jako stále se opakující cyklus smrti a znovuzrození nebo jako vývoj duše. Podle východních myslitelů duše přijímá nové tělo, aby získala další zkušenosti a vědomosti, kterých v minulém životě nedosáhla. Do nových tělesných schránek se přitom bude znovu rodit až do té chvíle, dokud nedosáhne své nejvyšší úrovně, kterou je osvícení.

Potom už bude duše natolik zkušená, že další tělesnou schránku už nebude potřebovat. Východní náboženství proces zrození vysvětluje jednoduše tak, že jsme sem přišli, abychom nasbírali zkušenosti, poučili se z chyb minulého života a více jsme se sem už nemuseli vracet. Jenže protože je proces osvícení velmi komplikovaný, neukončí ho duše po jediném životě, většinou jí to trvá až několik životů. A na minulé životy, na ty si lze vzpomenout. Dokonce je někdy žádoucí, abyste zjistili, kým jste v minulém životě byli. 

Zjišťovat své minulé životy není jen módním výstřelkem pro vlastní pobavení. Psychická média dokonce věří, že zjištění minulého života může vést k odblokování problémů, které mohou ztrpčovat váš život dnes. Díky nahlédnutí do minulého života můžete zjistit, co vězí za vašimi stále se opakujícími vzorci chování.

Je možné si své minulé životy vědomě vybavovat? 

Na minulé životy není možné pohlížet jako na vaši blízkou minulost, protože je to mnohem těžší. Vzpomínky na to, co se vám stalo v minulém životě, vám navíc nepřipomene žádné fotoalbum. Vše, co je podstatné, je totiž uloženo hluboko ve vašem podvědomí. Říká se, že zejména malé děti si své minulé životy pamatují. Jak ale vyrostou, současný život je zahltí natolik, že se tyto myšlenky buď vytratí, nebo uloží hluboko do podvědomí. Odtud je možné je vytáhnout na povrch. Existují lidé, jejichž vědomí je citlivější a kteří pociťují záchvěvy svých minulých životů, a to v podobě krátkých vzpomínek nebo pocitů. Tito lidé pak mají snazší si pomocí různých metod svůj minulý život vybavit a zjistit například svou karmu. 

minulost
Zdroj: Protasov AN / shutterstock | minulost

Jak je možné zjistit, kým jsem byl v minulém životě? 

Způsobů, jak poodhalit tajemství vašich minulých životů, existuje nespočet. Nejčastěji to lidé řeší se specialistou, který se minulými životy zabývá a pomocí terapie své klienty přivádí k poznání svého minulého já. Dalším způsobem, jak zjistit, kým jste v minulém životě byli, je řízená meditace.

Pomocí ní můžete časem dosáhnout nejvyššího stavu vnímavosti, ve kterém snáze zjistíte informace z vašich minulých životů. Lze na to přijít i tak, že zjistíte, čím jste v současném životě nejvíce přitahováni. Věci, které milujete a které vás přitahují i přesto, že pro ně nemáte vlohy, mohou být vodítkem k odhalení toho, kým jste byli v minulém životě. Například jste v minulosti hráli na klavír. Teď na něj hrát neumíte, ale pokaždé, když klavír vidíte nebo slyšíte jeho tóny, úplně se rozplynete.

Hodně o vašich minulých životech prozradí také vaše strachy a spouštěče chování, stejně jako sny, které se vám mohou vracet. Každopádně by měl být proces zjišťování minulých životů co možná nejvíce přirozený. Nesnažte se za každou cenu zjistit všechny podrobnosti, a to jednoduše proto, že to není možné. 

Zdroje článku: